Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevara u čazmi

Dala mu karticu i PIN, a on umjesto 200 podigao nekoliko tisuća kuna

bankomat (1)
Dino Stanin/PIXSELL
20.12.2012.
u 10:38

Tražio je 200 kuna jer mu, navodno, curi ulje iz automobila. Bez razmišljanja mu je dala karticu i PIN.

Na krajnje naivan način vrlo dobroćudna 83-godišnja Čazmanka ostala je bez nekoliko tisuća kuna. Policiji je prijavila da joj je u jednom trgovačkom centru prišao nepoznat muškarac i zamolio da mu posudi 200 kuna jer mu iz auta curi ulje. Kako uza se nije imala novac, otišli su do bankomata gdje mu je naivno, ne sluteći da ima posla s prevarantom, dala bankovnu karticu i otkrila PIN.

Muškarac je, podigavši novac, starici pokazao 200 kuna te joj vratio karticu i udaljio se osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. No, od djelatnica banke doznala je da je na bankomatu podignuto nekoliko tisuća kuna, a ne 200 kako je mislila. Policija traga za lopovom.

>> Glumili da trebaju drva pa okrali velikodušnog starca

Ključne riječi

Komentara 12

LI
liliZG
10:52 20.12.2012.

Sada shvaćate zašto kartice i pinovi nisu dobri načini dijeljenja penzije za starčeke....ipak je bolje kad bakica ude u svoju banku kod svoje bankarske službenice koja ju pozna i podigne novaca koliko treba......kod nas dolaze svaki drugi dan po 1000 kn, sve dok ima ona ne kaže da su sve potrošili..........bar nekakva sigurnost za njih......

VO
vordag
10:54 20.12.2012.

Stara mi je neki dan rekla kako ju je zaštitar u pošti tražio karticu i pin pa da će joj on kao podizati mirovinu ???

Avatar KristinaK
KristinaK
13:17 20.12.2012.

Pomozi sirotu na svoju sramotu, stariji ljudi su naivni i dobri, neznaju u kakvom svijetu žive i žele pomoći, a onda to bagra iskoristi. Jadna bakica(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije