Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivna audiosnimka
Povratak na članak

'Daj mi streljiva. Ja ću zapise editirati da budu moji...i da ih mogu dati sucima'

Detalji razgovora arbitra Jerneja Sekolca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik

Komentari 113

Avatar ivanvard
ivanvard
22:16 22.07.2015.

Svaka čast tko ih je snimio. Treba bagru odmah raskrinkati.

VL
DU
Deleted user
22:26 22.07.2015.

Za ovakvo nešto se ratovalo, ne tako davno...

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:52 22.07.2015.

Svaka cast Vecernjem listu i novinarima...to je dobro obavljen posao...

VL
HH
hrvoje.horvat.1970
23:26 22.07.2015.

Tko ih je snimio, zaradio je svaku kunu ovaj mjesec. Bravo.

VL
PO
Polikarp
23:01 22.07.2015.

Postoji snimka Sanaderove najave da će radije dati ostavku nego dati i pedalj hrvatske zemlje. Jaci to očito nije smetalo, pa je uz izljeve ljubavi Pahoru uredno pristala na sramotni sporazum. Sada nakon ove blamaže Hrvatska mora bezuvjetnio tražiti prekid svakog daljnjeg rada Arbitražnog suda.

VL
IV
ivica.vranjic
22:24 22.07.2015.

Sudstvo i sudci su generator korupcije, kriza, nepotizma i najpokvarenija su roba! Bez obzira bili u Hrvatskoj, Sloveniji, Haagu ili bilo gdje na svijetu! Oni su uzrok i posljedica velike vecine zla koja se dogadaju svima! Nema tu prava ni pravde!

VL
BU
Bubra
23:36 22.07.2015.

Sto bi na ovo sve rekao EU Janez? Velika postenjacina kad je pljuvat po hrvatima i hrvatskoj. A kad njegovi jodleri svoje lopovstine rade onda janeza nema nigdje.Sakrio se u misiju rupu.

VL
Avatar vitez
vitez
22:54 22.07.2015.

”Optužujem Ivicu Račana, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor jer su dio hrvatskog akvatorija prepustili svjetskim moćnicima iza kojih stoji politika Velike Britanije. Optužujem ih jer su pristali arbitrirati o nečemu što je naše. No, želim naglasiti da ništa nije obvezujuće, pa ni odluka Arbitražnog suda, premda ni jedna strana nema pravo žalbe na odluku tog suda. Jer pravna agresija se ne smije priznati. Postoji hrvatski narod koji o tome mora odlučivati na referendumu”, ističe admiral Domazet pojašnjavajući da ovdje Slovenija nije toliko bitna, već da iza ovakve odluke suda stoji politika Velike Britanije. Dodaje potom da su pravni ekspert Vladimir Ibler i akademik Davorin Rudolf na vrijeme upozorili što će se dogoditi, ako Hrvatska nepotrebno pristane na arbitražu. ”Mogli smo pristati na posredovanje Međunarodnog suda za pravo mora, a nikako na Arbitražni sud, za kojeg se unaprijed znalo kako će presuditi. Sastavljen je tako da Hrvatska izgubi. Odajem priznanje Ibleru i Rudolfu na pravodobnim upozorenjima. Osobno, kao admiral i geostrateg, ocjenjujem ovu odluku Arbitražnog suda pravnom agresijom na Republiku Hrvatsku. Pravna agresija se ne smije priznati. Postoji hrvatski narod koji o tome mora odlučivati na referendumu. Ništa, dakle, Hrvatska ne mora priznati, jer bi posljedice priznavanja bile katastrofalne. Učinci bi bili sljedeći: priznavanje presude značilo bi da Hrvatska više nema granicu s Italijom te da se odvaja od Europe i pripaja zapadnom Balkanu. To bi značilo da za Italiju ne vrijede Osimski sporazumi, jer ti sporazumi vrijede samo za države koje graniče s Italijom. Italija bi u tom slučaju mogla posezati za Istrom, Dalmacijom, Zadrom i dalmatinskim otocima. To bi otvorilo pandorinu kutiju, pa bi i Bošnjaci tražili izlaz na otvoreno more na potezu Klek – Neum, a otvorilo bi se i pitanje Prevlake. Osim toga, ako Hrvatska proglasi gospodarski pojas, Slovenci ga mogu tražiti sve do Visa, a tražit će ga sigurno do rijeke Mirne”, napominje Domazet.

VL
JE
jellyfish
02:54 23.07.2015.

Ovo su dovoljni dokazi da se Hrvatska povuce iz arbitraze i da se ide na Medjunarodni sud. Sud je jedini mjerodavan za teritorijalne sporove, a ne ni jedna politicka arbitraza. Pod hitno ovo treba iskoristiti, obustaviti arbitrazu i traziti medjunarodni sud.

VL
Avatar possibilis
possibilis
22:19 22.07.2015.

Krasno. Sada slovenci mogu nastaviti svoju prljavu rabotu samo malo opreznije. Znaci, ne jednom, nego dva puta smo naucili da slovenci utjecu na suce i manipuliraju arbitraznim sudom ali ipak se i dalje (pod Pusickinim patronatom) inzistira na arbitraznom postupku. Iako vise nismo u poziciji ucjenjenoga kao sto smo bili kad smo na arbitrazu pristali. Jedino suvislo rjesenje je ICJ u Haagu i sad imamo argumente za to. Ali ovakvo inzistiranje na obnovi arbitraznog postupka pokazuje nedvojbenu IZDAJU naseg MVPa.

VL
MA
marsovac
23:34 22.07.2015.

cigan ostaje cigan, kad je zabadava onda se nazdere, a cim se pruzi prilika odma te i pokrade.

VL
DU
Deleted user
05:59 23.07.2015.

Ste vidli, a mi smo im tak stalno popuštali! Sjećam se priprema , onda nas starih domobrana, za Oluju na Žumberku. I sjetim se mog, poslije je poginul, na samom kraju rata, prijatelja, kad je rekel,: Sad kad smo tak blizu, idemo očistiti Svetu Geru! Pa su ga i ja i pojedinci zaj.... , smo rekli, pa to se bude politički riješilo, kaj da idemo trošiti municiju, trebat će nam za pametnije stvari! Sada kad ovo čitam, imal je moj prijatelj pravo! To bi nam bila dobra vježba!!!

VL
SA
sator
09:42 23.07.2015.

Sazvati pod hitno Sabor i izglasati povlačenje iz postupka arbitraže!!!!

VL
Avatar E.N.O.P.
E.N.O.P.
09:33 23.07.2015.

Vecina ljudi nezna da se ovdje radi o puno vecoj stvari od piranskog zaljeva. Naime micu se pomorske granice i otvara se put za gospodarski pojas. A to je puuuuno veca povrsina mora. To je ono sto je njima bitno. Nece EU zauvijek postojat, ali ce ove granice sad ostat. To jadranki nije bilo bitno jer mi gledamo unaprijed 10-15 godina a ne 50-100 kako bi trebali. Pod svaku cijenu prekinut ovu farsu i predat sve medjunarodnom sudu pravde.

VL
KR
kresimirn
23:44 22.07.2015.

austrijanci i švabe i USA, moraju objasnjavati hrvatima kako ih vlastite stranke unistavaju,....prvo : USA, sanadera trpali u zatvor, da pokazu narodu kako ih "pljackaju", drugo, švabe : perkovic i ekipa, tko sjedi u ustavnom sudu i kako su dosli tamo ?, vrhovni ? zupanijski ?, opcinski ?, ex drz.odvjetnik bajic za suca ? pa dajte molim vas, trece : i lijevi i desni - prodali drzavu, a vi cete opet glasat za istu bagru ?? pa sto vam jos treba

VL
Avatar MENSA
MENSA
07:05 23.07.2015.

"Zvanična" Hrvatska treba odlučnije reagirati! Prije svega, treba neodložno i po svaku cijenu i "službeno" zaustaviti proces "arbitraže" dok se stvari u potpunosti ne raščiste! Od Slovenije treba službeno zahtjevati osnivanje zajedničke komisije oba parlamenta koja bi istražila sve okolnostisti i koja bi predložila parlamentima Slovenije i Hrvatske kako da izađu iz ovog ˇčorsokaka" koji nikome ne odgovara!

VL
MH
mrtav-hladan
05:43 23.07.2015.

Nikad od govana pita niti od slovenca čovjek

VL
DU
Deleted user
08:11 23.07.2015.

Vrlo je zanimljivo to da je prvi informacije o ovom skandalu donio beogradski Kurir, a još je zanimljivije i to što postoje snimke razgovora. Tko jedini ima tehničke mogućnosti i potrebna znanja za snimanje takvih razgovora, mislim da ne moramomo ni odgovoriti na to pitanje. U svakom slučaju, tko god je to učinio, učinio je izvrsnu stvar, i sada je posve jasno da su nepristranost i profesionalnost suda teško kompromitirani. Jedina ispravna reakcija vlasti u ovom trenutku mora biti povlaćenje iz postupka arbitraže i predavanje predmeta spora na sud za međunarodno pravo u HAAG-u.

VL
DU
Deleted user
22:18 22.07.2015.

Kako god Slovenci muljaju tako mulja i ova vlast. Jer SDP ima snimku već duže vrijeme ako ne i godinu dana( to je potvrdila Pusićka u svojoj konferenciji za novinare) ali su tek sada odlučili staviti ovo u javnost. Too pokazuju koliko je HR političarima zapravo stalo do Hrvatske i njenog teritorije jer ovo žele iskoristiti u predizborne svrhe.

VL
DU
Deleted user
09:38 23.07.2015.

Sasvim je jasno, Hrvatska se treba povući s arbitražnog suda i sve predati na sud međunarodnog prava u HAAG-u. Nikakva rekonstrukcija arbitražnog suda, sa novim sucima ne dolazi u obzir, jer ugled je takvog suda trajno poljuljan, a nema nini nikakvih jamstava da slovenska strana opet ne bude činila iste prijestupe ali ovaj put puno opreznije. Članica smo EU kao i Slovenija, ničime nas više ne mogu ucjenjivati, trebamo ići na sud u HAAG a ovo zaboraviti kao nepotrebno gubljenje vremena.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.