Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Dačić u UN-u napao kosovsku veleposlanicu: Ajde bre, glupi ste koliko i teški

Dačić i Citaku
Foto: PIXSELL
11.06.2019.
u 09:35

Vlora Citaku je u svom izlaganju govorila o stjecanju neovisnosti Kosova te je rekla kako je to zapravo bila 'dekolonijalizacija' što je izazvalo bijes kod Dačića

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić napravio je incident nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a kada je napao veleposlanicu Kosova pri UN-u Vloru Citaku.

Ona je u svom izlaganju govorila o stjecanju neovisnosti Kosova te je rekla kako je to zapravo bila 'dekolonijalizacija' što je izazvalo bijes kod Dačića.

– Nakon današnjeg zasjedanja u UN-u, dok sam razgovarala sa izaslanstvima SAD-a i Velike Britanije, srpski šef diplomacije mi je prišao i počeo vikati i vrijeđati mene i izaslanstvo – objavila je na Twitteru Citaku.

U videu se čuje kako joj Dačić govori 'ti što sjediš s njima su tvoji kolonizatori', a nakon što mu je Citaku odgovorila nešto na engleskom jeziku, Dačić joj je rekao 'Ajde, bre, glupi ste koliko ste teški'.

Nakon incidenta Dačić je za RTS rekao kako je Citaku pokušala Srbiju optužiti da je bila kolonijalna sila koja je Kosolvo držala stoljećima.

– Kada netko nema stida nešto tako govoriti znate kada govorite na Vijeću sigurnosti pred nekim velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije diljem svijeta i koje znaju što je kolonijalizam. Kada govorite to pred afričkim, južnoameričkim, azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma – kazao je Dačić.

Ključne riječi

Komentara 113

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
10:44 11.06.2019.

Neovisno o tome što je Dakić primitivac, ali koliko znam Kosovo nije članica UN-a.

RI
rio1
12:08 11.06.2019.

hrvatska do Dalmacije .

Avatar zong
zong
10:40 11.06.2019.

Puno potpora Srbiji! Dosta tih šipaca više...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije