Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krah pregovora

Dačić: Thaçi minirao pregovore! Thaçi: Srbija odbila prijedlog!

Thaci, Dačić
Tomislav Krasnec/VLM
18.04.2013.
u 08:56

Bilo je 15 točaka, one su za nas prihvatljive, osim te koja povezuje pitanje policije na sjeveru s članstvom Kosova u međunarodnim organizacijama – rekao je Dačić

Nakon neuspješnog završetka sinoćnje devete runde dijaloga Beograda i Prištine u Bruxellesu, mediji u Srbiji donose izjave jedne i druge strane koje se međusobno optužuju za krah pregovora.

Premijer Srbije i glavni pregovarač Ivica Dačić izjavio je da je Beograd bio spreman prihvatiti bruxelleski sporazum o ovlastima Zajednice srpskih općina, ali je Hashim Thaçi to minirao povezivanjem tog problema s članstvom Kosova u međunarodnim organizacijama, uključujući i u Ujedinjenim narodima, što srpsko izaslanstvo nije moglo prihvatiti, javlja B92. Dačić je ocijenio "krajnje nekorektnom" Thaçijevu izjavu da je Srbija odbila sporazum.

– Bilo je 15 točaka, one su za nas prihvatljive, osim te koja povezuje pitanje policije na sjeveru s članstvom Kosova u međunarodnim organizacijama. Očito Priština nije spremna ići do kraja i opstruira razgovore, pa čak i prijeti kako pitanje sjevera može riješiti nekim drugim metodama, očekujući našu nervozu i protivljenje. Naravno, važno je zadržati razum i u idućim danima pokušati pronaći rješenje – rekao je Dačić sinoć nakon završetka razgovora.

S druge strane, Thaçi tvrdi da je za neuspjeh devete runde dijaloga kriv Beograd jer je odbio ponuđeni prijedlog i dodao kako se "možda Beograd i predomisli idućih dana". Thaçi je istaknuo da Priština želi "jedinstven policijski i sudski sustav".

>>Thaçi prekinuo pregovore nezadovoljan ponudom C. Ashton

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije