Naslovnica Vijesti Svijet

Dačić: Presuda će imati teške posljedice na pomirenje u regiji

Je li u modernoj Europi moguće da neko protjera 200.000 i ubije više tisuća civila, a da za to nitko ne odgovara, pita se Dačić
17. studenoga 2012. u 14:52 109 komentara 672 prikaza
'Prime minister-designate Ivica Dacic looks on at the Serbian National assembly building during of a parliament session in Belgrade on July 26, 2012.   AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC'
Foto: AFP/PIXSELL

Premijer i ministar policije Ivica Dačić rekao je danas u Zrenjaninu da će oslobađajuća haaška presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču imati teške posljedice na proces pomirenja u regiji, javljaju agencije Beta i Tanjug. Ovom presudom su potvrđeni dvostruki standardi tog suda i međunarodne zajednice u odnosu prema zločinima na području bivše Jugoslavije, ocjenjuje Dačić.

- Kako netko od nas traži da osudimo sve zločine, a drugi mogu ne osuditi zločin prema srpskom narodu? Također, ovo će sigurno ostaviti posljedice na naš odnos prema Haaškom tribunalu. Mi ćemo tu suradnju svesti samo na tehničku razinu - kaže prvi pendrek Srbije i zapitao "je li u modernoj Europi moguće da neko protjera 200.000 i ubije više tisuća civila, a da za to nitko ne odgovara? Činilo mi se da to nije moguće, ali sada vidimo da je i to moguće".

>>Srpski mediji: Policija čuva hrvatsko veleposlanstvo

>>Nikolić i Dačić: Ovo je politička, a ne pravna odluka

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • yututu:

    Ovaj serbski PenDrekEfendija se pravi Tošo - zar nije naučio da se pobednicima NE sudi

  • -obrisani-:

    druže ivo,pokazao si svoje pravo lice nek ti je sa srećom... ostavi i ti nas....

  • zark x:

    Kakav je to narod koji gleda svaku priliku da bre pobegne, pa onda slusaju svoju mitomaniju o srbskom junastvu. Zalosno.