Povratak na članak

Dačić: Papa Franjo trebao je doći u posjet Srbiji prije dvije godine - ipak smo otkazali

Srbijanski šef diplomacije vjeruje kako Srbija od pape Franje "neće imati boljeg sugovornika" na tom mjestu u narednih nekoliko stoljeća.
Objava 06. srpnja 2018. 972 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 45
 • Bunjevac=Hrvat:

  Ova će se priča s dolaskom Pape u Srbiju najvjerojatnije vrtjeti u krug unedogled jer Srpska pravoslavna crkva nikad neće pristati primiti Papu u goste.To će sigurno donijeti veliku političku štetu Srbiji,zapravo će otkriti svijetu narav srbijanskog identiteta iz kojega ... prikaži još! proizilazi i njihova politika.Temeljni uzrok nepodnošenja katoličke crkve od strane SPC je neoprostivo stvaranje hrvatske države koje počiva na katoličkom identitetu.Time je,"katoličkom šizmom" otkinut zapadni "deo srpskog naroda" i stvorena "veštačka nacija" i država."Katoličenjem" zapadnog dijela srpskog naroda i njegovih prostora ometen je prirodni proces integracije srpske nacije u okvirima "pravedne Srbije"(najmanje do Šešeljevih granica).Iz takvog trumačenja proizilazi i tumačenje srbijanske historiografije da Bunjevci nisu Hrvati jer prostor s kojeg potječu dio je "nesuđene Srbije" za što "istorijsku" krivnju što se to nije ostvarilo snosi katolička crkva.Da ne govorimo o "svireposti katoličkih sveštenika" u Drugom svjetskom ratu.Jedan čovjek u Srbiji me je "uveravao" da je Stepinac "klao decu i bacao ih za oltar".Srbija je izgubljen slučaj.Papi će trebati puno vremena da to shvati jer u Južnoj Americi,a ni drugdje na planeti,nema nečeg sličnog.

  10 17:43 06. 7. 2018.
 • Picgauer:

  Svjetski putnik i poglavar nije primnjen tj srbijanci povukli poziv, koji su predhodno dali. Sve govori o tome kakvi su srbijanci opcenito u svjetskim ocima.A zato su samo u svojima super.

  3 16:57 06. 7. 2018.
 • reborn:

  "Papa nije dobrodošao u Srbiji", "Nikolić uskratio gostoprimstvo Papi Franji" - ovakvi naslovi bi bili u skladu sa praksom formiranja naslova VL-a, ali naravno - kada bi se sve teme tretirale jednako. Međutim, pošto se radi o komšijama, naslov je ... prikaži još! kriptičniji: "Papa je trebao doći, ali smo ipak otkazali", te se iz njega ne može zaključiti doslovno ništa o stvarnoj istini kako je SPC naložila vladi Srbije da ne dozvoli dolazak Papi...

  23:27 06. 7. 2018.
 • Picgauer:

  Svjetski putnik i poglavar nije primnjen tj srbijanci povukli poziv, koji su predhodno dali. Sve govori o tome kakvi su srbijanci opcenito u svjetskim ocima.A zato su samo u svojima super.

  16:57 06. 7. 2018.
 • lojtra2:

  Srbija će dobiti Nacionalni stadion koji će biti izgrađen kod obilaznice kod Ostružničkog mosta, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali. Projektantska kuća "Fenwick Iribarren Arćitects" će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona, a ona bi trebalo da počne ... prikaži još!e ove godine. Očekuje se da će se novi stadion zvati "Džaka i Šaćiri" po najboljim Srpskim fudbalerima.

  17:46 06. 7. 2018.
 • Avatar bukovica.tg
  bukovica.tg:

  ajde srpski v. list navali pisati o srbima i domacim patnicima koji mrze sve HR. UBZNS. ZDS. POHOSa

  16:58 06. 7. 2018.
 • Avatar ilija.pravednik
  ilija.pravednik:

  Franja u Srbiji

  13:45 07. 7. 2018.
 • brzzzy:

  Dačiću... Odbiti posjet Vrhovnog poglavara katoličke crkve u svijetu... Sve rečeno o os0obi koja ga je odbila i njegovoj političkoj garnituri... KOMENTAR SUVIŠAN...

  3 16:32 06. 7. 2018.
 • Avatar Kapetan Magelan
  Kapetan Magelan:

  Šta će jednoj pravoslavnoj zemlji koja slavi istočno Hrišćanstvo, jedan katolički poglavar?!! Ne vidim svrhu takve posete ni najmanje!!! Nama u posetu može da dolaze patrijarsi pravoslavnih crkava, a katolički poglavar neka se drži svog zapadnog sveta i zdravo!!!.

  23:23 07. 7. 2018.
 • Avatar Kapetan Magelan
  Kapetan Magelan:

  zarkotih: Hrvatska pamet izgleda da samo seže do 1995. godine, zar ne?!! A šta je sa onim prethodinim ratom?!! Njega bi vrlo rado da zaboravite i da se o tome što manje priča?!! Ja sam iz Srema, a Srem je ... prikaži još! prepun spomenika i spomen grobalja koje podsećaju na delovanje ustaša, crne legije, i naročito ustaške kaznene ekspedicije u leto 1942. godine kada je pod zločinačkom komandom Viktora Tomića, pobijeno na hiljade građana Srema!!!.

  23:42 07. 7. 2018.
 • Avatar ilija.pravednik
  ilija.pravednik:

  lijepo ime Franjo konačno i u Srbiji.

  1 23:07 06. 7. 2018.
 • stormrider:

  Mene sve SRBIJANSKO nista ne zanima! Tko su oni?

  1 16:48 06. 7. 2018.
 • dom7:

  Mogli su ga primiti kao državnika,bar to diplomatska kultura nalaze....Papa ne grize a i samo priča o miru...

  2 16:47 06. 7. 2018.
 • Direkt:

  Mora se priznati da srbi imaju onu stvar. Vatikan nije priznao Kosovo i pored toga odbijaju primiti Papu dok ne zatraži oprost nad nevinim žrtvama katoličke crkve i ustaša. Mi bi ga primali svakodnevno.

  7 16:47 06. 7. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.