Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO NA PRIJELAZU

Bivšem gradonačelniku Iloka u rezervnom kotaču pronašli 20 kg tartufa

Zvonimir Dragun
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
26.11.2019.
u 16:57

Zvonimir Dragun kaže da, iako su tartufi pronađeni u njegovu automobilu, on nije kriv

Policija i carina su tijekom rutinske kontrole na GP-u Principovac, nedaleko od Iloka, 8. studenoga kod Zvonimira Draguna, bivšeg gradonačelnika Iloka u dva mandata, pronašli 20,95 kilograma bijeloga tartufa koji je ilegalno pokušao unijeti u Hrvatsku.

Kako se navodi, ova skupocjena delicija bila je skrivena u prostoru rezervnog kotača automobila kojim se Dragun dovezao na granični prijelaz iz smjera Srbije. Zbog kršenja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU, Dragunu je izdan prekršajni nalog od 30.000 kuna s tim da mora podmiriti i sto kuna troškova prekršajnog postupka.

Pronađeni su tartufi na temelju zaključka Područnog carinskog ureda Osijek prodani registriranom kupcu za 83.287,61 kunu koje su završile u državnom proračunu. Za Draguna nam Iločani kažu da je poznati vinogradar i vlasnik vinarije te da se njegovi vinogradi nalaze u neposrednoj blizini granice sa Srbijom. Inače, vijest o krijumčarenju tartufa brzo se proširila Ilokom. Dragun je bio i predsjednik Gradskog vijeća, gradski vijećnik, a i kandidat za Sabor na listi HSS-a za parlamentarne izbore. Trenutačno je zaposlenik tvrtke Agro klaster čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županija. Sam Dragun kaže da je sve splet nesretnih okolnosti i njegovih brojnih obveza zbog kojih je zaboravio na tartufe.

– Tartufi su pronađeni kod mene, ali nisam kriv. Naime, surađujem s jednom tvrtkom koja se bavi uvozom tartufa iz Srbije i BiH koje potom šalju u Istru. Ti se tartufi uredno carine i poslije šalju u Istru. Tako je bilo i s ovima za što imam i papire. Stavio sam ih u vozilo ispod kotača jer imaju intenzivan miris te ih planirao poslati autobusom dalje. Međutim, zaboravio sam na njih, otišao privatno do Srbije i onda su mi na povratku pronađeni. Da sam htio švercati, to ne bih radio preko graničnog prijelaza – rekao je Dragun.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
17:02 26.11.2019.

Koji lazov.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:40 26.11.2019.

hahahahahahaha koji lik!

GR
gragakarlovac
17:10 26.11.2019.

ovakvi drze vazne funkcije u drzavi...zasto nam nikako ne ide na bolje? zato jer je narod POKVAREN! Uskoro europski meksiko, malo turizam malo kriminala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije