Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Tuđen
Povratak na članak

Da nije bilo Tuđmana i Tita, nikakva se Hrvatska poslije sloma NDH ne bi mogla ostvariti

Neovisnost se stjecala postupno, katkad nesvjesno i sa zabludama. Crkva je najzaslužnija za to, posebice kardinali Kuharić, Stepinac i Šeper. Kad su Hrvati bili podijeljeni u više država, Crkva ih je objedinjavala kao narod.

Komentari 224

Avatar Forumas
Forumas
16:39 19.12.2020.

"Da nije bilo Tuđmana i Tita, nikakva se Hrvatska poslije sloma NDH ne bi mogla ostvariti"---samo teska buda-letina moze tako nesto tvrditi. hrvatska je bila prije tita i bila je poslje njega. naci-zam je njemacki i nakon rata je ostala njemacka,fasi-zam je talijanski a i italija je poslje rata ostala.na temelju cega orjunasi tvrde da bi hrvatska nestala da nije bilo tita ? finska,rumunjska,madjarska,slovacka,bugarska...su bile na strani hit-lera i sve su ostale postojati nakon rata,odakle vam te sulude ideje da bi hrvatska nestala ??? kamo bi nestala i kome bi je dali? svi nasi susjedi su bili na strani hit-lera,dakle kamo bi i zasto hrvatska nestala ??? istina je ta da je pola hrvatske nestalo zahvaljujuci masovnom zlocincu titu.

VL
Avatar Observer
Observer
16:59 19.12.2020.

Imali smo drzavu NDH, a nakon kapitulacije Italije 1943. povratili od Italije okupirana podrucja. Ali Tito i njegovi partizani u kojima je bio i Tudjman su tu drzavu rusili. Ako Ustaski rezim nije bio dobar , trebalo je rusiti rezim ali sacuvati drzavu. U tom slucaju ne bi bilo poslijeratnog masakra hrtvatskog naroda 1945. a ne bi bilo ni rata 1991. Hrvatska bi bila cjelokupna na svojem povijesnom podrucju.

VL
DO
Domumom
17:23 19.12.2020.

#Šepavi bravar je bio među 10na svijeu. Zlo

VL
LU
Ludwik
16:35 19.12.2020.

Ovo na slici je trivijalno piskaralo iz partijskog ošupčja. Hrvatska postoji i postojat će isključivo zaslugom hrvatskih branitelja, a ne nekakvih polupismenih bravara niti njegovih tifus-generalčića, mada Francek ima zasluženo mjesto u hrvatskoj povijesti zbog natruha hrvatskog suverenizma.

VL
KU
Kultura
16:44 19.12.2020.

Po svome sustavu i strukturi jugoslavenski komunisticki rezim je bio zlocinacki, a na celu zlocinackog rezima moze biti samo zlicinac. O kakvoj titovoj zasluzi za hrvatski narod se moze pricat kad je tiranin bez suda pobio poslije rata par stotina tisuca Hrvata, bez suda i sudjenja. Medju njima i 670 svecenika. Pobio je hrvatsku inteligenciju. Zato nam sad vladaju ovakvi.

VL
Avatar Noldor
Noldor
17:21 19.12.2020.

Hahahahaha. Koliko to normalne ljude zanima pokazuju ovi paćenici u komentarima. Yugo gerijatrija i četnički klošari. Aj bok. :))

VL
𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
17:39 19.12.2020.

Titoisti su u svibnju 45-e izvršili genocid nad Hrvatskim narodom.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
17:33 19.12.2020.

Iz konteksta ovog članka može se zaključiti da sugovornik drži da je Tito bio Josp Broz.To znači da priznaje mainstream istinu koja je ,međutim vrlo klimava.Postoje ozbiljne pretpostavke da Tito nije bio Josip Broz iz Kumrovca,nego njegov polubrat Joshua Ambroz Mayer iz Beča.Ako je to istina onda su upitne i ostale premise navedene u ovom članku.

VL
NE
Neonacionalist
18:15 19.12.2020.

Posve je iluzorno bilo kakve zasluge u stvaranju Hrvatske pripisivati Titu koji ionako vjerovatno nije ni bio Joža iz Zagorja nego je samo preuzeo njegov identitet . Naime Tito je želio vladati što večim teritorijem kako bi time i njegov državnički značaj bio veci , on je recimo planirao i Bugarsku i Albaniju priključiti svojoj Jugoslaviji , htio je i Trst i Korušku što nije uspio iako je tamo nakratko ušla njegova armija , Istru je pak uspio dobiti i naravno niju je mogao pripojiti Srbiji nego je iz geografskih razloga logično pripala Hrvatskoj s tim da je i sjeverni dio Istre dao Sloveniji ali je zato na istoku uzet Hrvatskoj Srijem i pripojen Srbiji , Boka Kotorska dana Crnoj Gori kojoj nikada ranije nije pripadala nego bila dio povijesne Dalmacije a uz to je od BIH stvorena zasebna republika čime je avnojevska Hrvatska prepolovljena teritorijalno u odnosu na NDH ali i znatno smanjena u odnosu na prijeratnu Banovinu Hrvatsku . Dakle ta neka fama da je Tito vratio Dalmaciju , Zadar ili otoke i sl. Hrvatskoj baš ne stoji inace nakon talijanske kapitulacije ujesen 1943. je NDH vračena čitava Dalmacija s Bokom a uz to je Pavelić tražio od Njemaca da dobije i Istru . Druga bitna stvar , osim što je Tito počinio najveći masovni zločin genoscidnih razmjera nad Hrvatima još gore njegov režim je mentalno osakatio hrvatski narod do te mjere da se to do danas itekako osječa na svim poljima , naime prvu Jugu je hrvatski narod mogao preživjeti bez nekih značajnih posljedica

VL
DU
Deleted user
17:01 19.12.2020.

Ne potenciraju se partizanski zločini zato da bi se navodno umanjili ustaški, nego zato što su ustaški zločini naplaćeni i preplaćeni, a partizanski nisu. Radi se o temeljnom pitanju, pitanju pravde.

VL
MA
Majkomoja
17:47 19.12.2020.

No ostali su i zločini. Koliko je on osobno odgovoran za Bleiburg? Pa naravno da je Tito odgovoran. Treba uzeti u obzir mentalni sklop ljudi. Majkomoja kako se olako opravdavaju Titovi zločini

VL
DO
DOM255
18:08 19.12.2020.

Da je bravar poživio još desetak godina, završio bi na isti način kako su završili Caucescu, Sadam i Gadafi

VL
DU
Deleted user
18:05 19.12.2020.

dr.Franjo Tuđman USKRSITELJ je moderne hrvatske države.Nesporono NAJVEĆA povijesna ličnost/osoba u Hrvata. Tuđmanizam(ma kako bio nedefiniran) je temelj na kojem počiva hrvatska država. dr.Franjo Tuđman svojom veličnimo i značajem nadilazi i Starčevića,za kojeg kažemo da je otac nacije. Sramota je što politička promišljanja dr.Franje Tuđmana nisu predmet sudioznih izučavanja i obvezno nastavno štivo. Ono što je cionizam (Theodor Herzl ) za Izrael za nas dr.Franjo Tuđman i tuđmanizam! Sve drugo je zastranjenje i hereza.

VL
DU
Deleted user
19:23 19.12.2020.

1944-e je velika većina čeda prešla u titove odrede, kokardu su zamijenili petokrakom, ti odredi su u svibnju 45-e izvršili masovne zločine nad Hrvatskim stanovništvom

VL
Avatar dmitarXX
dmitarXX
17:33 19.12.2020.

E moj Putnice, nisi ti ocito Tita iskusio..ili ti je bio na ruku.

VL
HE
Herceg
16:39 19.12.2020.

To su samo predpostavke,tko to zna,manja nebi bila sigurno.

VL
Avatar NATOvelesila
NATOvelesila
19:07 19.12.2020.

yugonostalgičari uvijek govore, Tito je bio i dobar i loš, ali više dobar. bolest hrvatske politike se ogleda u jugoslavenstvu, jer i danas mnogi hrvati smatraju da bez jugoslavije nema hrvatske, a upravo postojanjem jugoslavije nema hrvatske. ali budimo realni, trećinu hrvata i to najmanje savršeno zaboli ona stvar hoće li ili neće postojat hrvatska, zato se i dogodilo to da smo tek uz sile osovine napravili državu, jer ni mnoge hrvate nije bilo briga hoćemo li živjeti u svojoj državi ili ne, pa su nam je stranci morali amenovat jer je interes u hrvatskoj bio slab, što je pogubno za jedan mali narod da ga nije briga hoće li postojat ili ne, i takva je politika i danas, ništa se nije promjenilo Hrvati samo znaju cmizdrit, ali uhvatit se posla i nešto napravit to ni pod razno. mi ko narod smo šampioni patetike i samožaljivosti, a odričemo se onih najhrabrijih i onih koji su najviše dali našem društvu i povijesit, u hrvatskoj povijesti toliko je hrvata zaslužnije od Tuđmana i Tita da postojimo, da mi je to suvišno i pričat, ali se ova dvojica stalno veličaju zato jer su oni bili protiv fašizma, vau big deal, uopće me ne zanima njihova borba protiv fašizma jer oni nisu u konačnici Hrvatska, niti su oni dobar dio svog života posebno Tito predstavljali misli Hrvatske. oni su dva pojedinca, koja su u dato vrijeme iskočila u prvi plan, Tito nije zaslužan za ništa osim za zatvaranje i ubijanje hrvata, te rušenje hrvatske države, već to bi bilo dovoljno da ga se u Hrvatskoj ne spomene

VL
ME
medvedgrad
16:33 19.12.2020.

O Boze...

VL
OP
optrt
18:25 19.12.2020.

Tito je stvorio propalu Jugoslaviju a Hrvatsku je toliko volio da ju je podjelio na dva djela (Neum). Danas je slobodnu, zahvaljujući Tuđmanu, moramo spajati mostom, zahvaljujući Titu.

VL
Avatar shime.zg
shime.zg
19:56 19.12.2020.

"Da nije bilo Tuđmana i Tita, nikakva se Hrvatska poslije sloma NDH ne bi mogla ostvariti" Da razmislimo. Države su mogli ostvariti Poljaci, Bugari, Mađari, Rumunji, Albanci... poslije njihovih slomova. Čak i Nijemci. Eto, Hrvati nisu. Po čemu su Hrvati bili drugačiji, nezaslužniji? Jednostavno pitanje. "Da je Josip Broz Tito mogao organizirati Jugoslaviju tako da traje do sudnjeg dana on bi to napravio."

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.