Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAFTNI RAT
Povratak na članak

Da napakosti Putinu, Bin Salman srušio cijenu benzina

Potrebno je oko mjesec dana da se cijene s naftnih burzi preliju do kraja na cijene benzina i goriva u Hrvatskoj. Toliko je potrebno za prijam i preradu

Komentari 19

VL
vlatx
22:00 13.03.2020.

Zanimljivo je to, za pojeftinjenje goriva kod nas trebat će proći mjesec dana a kada treba poskupiti gorivo onda se to bez problema dogodi preko noći.

VL
DU
Deleted user
00:25 14.03.2020.

Tu svatko igra protiv svakog, a tko kome drži štagu teško je pogoditi.U toj igri najpovoljniju poziciju ima Rusija, ona se pripremila za te situacije. Idemo redom. Saudijci mogu sa postojećim rezervama novca izdržati 2-3 godine tu cijenu. Ameri sasa dugom 16 trilijuna dolara i proizvodvom cijenom nafte iz škriljaca oko 5o dolara za barel, može se dovesti u velike gubitke i situaciju nemogućnosti servisiranja duga, što gura Rusija, kao odgovor sankcijama. Rusija je prodala većinu američkih obveznica, sa kojima je je kreditirala Amere, za te novce je kupila zlata u ogronnim količinama, podigla mu cijenu na 1700 dolara za uncu i sa cijenom nafte 40 dolara za barel održava budžet bez većih problema, a ispod te cijene sa trošenjem zlatnih rezervi više od 10 godina, pa tko preživi.

VL
DI
Diosiario
23:49 13.03.2020.

Putin neće popustiti jer je svjestan da Rusima niža cijena odgovara više nego Saudijcima i OPEC-u u cjelini i tu će OPEC prvi morati popustiti jer dugoročno oni to ne mogu izdržati, a Putin je lik s čeličnim živcima kojeg su Saudijci očito zamjenili za neke EU-mekušce od političara.

VL
ST
stefj
00:04 14.03.2020.

Rusima to nikako ne odgovara. Od kada je Amerika pokrenula naftne ratove, sada sa svojim saveznicima skoro potpuno kontrolira cijenu nafte na svjetskom tržištu. Obama ju je držao na oko 60 USD, između ostaloga jer je to za Rusiju taman da ne upadne u žestoku krizu, a dovoljno malo da ne omogućava razvoj i visoka ulaganja. Ta cijena je i Amerikancima dovoljna da su im vlastiti izvori isplativi... Ova cijena od 25 USD je isključivo da se naškodi Putinu, možda kao odgovor na Siriju i tko zna što još. Ne odgovara Rusima, ali ni Amerikancima, pa neće dugo... A to da se osjeti kod nas? Kada ide poskupljenje, odmah cijena naglo raste, a pojeftinjenja rijetko kada osjetimo ako nisu značajna... No imamo mi drugih ogromnih problema, za početak je prestao priljev deviza i trenuto se spašava tečaj kune da ne ode sve k vragu, no neće to moći dugo. Fale turisti, fale doznake, sve je stalo, a država troši i troši...

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
05:53 14.03.2020.

E ima nas svakakvih Hrvata pa ovaj Karakas ako je Hrvat ja sam Tamilac. Daga je ostavit u Istambul nitko nanj nebi obratio paznju. Postavio Arapa na Tron a arapin ce ostat jedan dan samo pjesak Rusija ima preko dvi ipol tisuce tone zlata i stotine milijardi rezervi. Plus enormne resurse prva u proizvodnji zitarica zlata dijamanata AluminijaTitana zalihe vodepreko 40% na planeti zatim oruzje. Prave nuklearne centrale po svjetu. I onu Toplanu u Zagrebu pravili su prije cetrdeset i vise god isad funkcionira. Dodite vidit kako je izgradena Moskva ovaj Megapolis divovski grad i drugi gradovi. Sama Moskva ima petsto kilometara METROA koji je razgranat po gradu na dubini do dvjesta metara. A metro izgleda kao najljepsi muzej preveze dnevno izmedu osam i deset mil ljudi. Vidite kako im medicina funkcionira zazvorise granice nema bla bla dosad svakog pacijenta izljecili. Kina objavila kraj epidemiji Europa i Amerika u kaosu. Eto ko bolje funkcionira,U Americi pola ih bez zdrastvenog a pedeset mil bez krova nad glavom beskucnika . Zive pod satorom i vrse higijenu na ulici Ovdje skoro svi imaju besplatno zdrastvo ko nema krov nad glavom zaki je malo imaju domovi itd. Zdrastvo besplatno bolnive kao svemirski brodov sa vrhunskom tehnologijom. Ruje se pripremile na sve neki samo kmece sad ce domaci Amerikanci djelit minuse. Ali ipak ljudi iz Amerike ima ih dosta koji se ovdje ljece.A mi se moramo bavit o sebi jer ako nam turizam propadne lose nam se pise. Hvala im spasii Agrokor.

VL
PU
paul-umpe
09:29 14.03.2020.

sve ok fale turisti ali falit ce i eurici od diaspore.kad je trebalo glasat ne treba nam diaspora a kad propadne sezona onda ce diaspora bit dobra.

VL
PR
pravednik2
23:02 13.03.2020.

nije dobro.

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:10 14.03.2020.

Rusija i Putin su neunistivi,cekajte samo jos tjedan-dva,dok se granice skroz ne pozatvarju,pace ovi u bjelim suknjama,pjesak prziti,kuhati jesti,dok ce kod Putina se posijati 100 milijardi hektara psenice,kukuruza,bice brasna,bice hljeba(kruha),dok seici,nemaju nista,osim nafte,e jesu naskodili Putinu,bez nafte se moze,ali bez Kruha se ne moze,Bog ima i on je poceo polako uzimati kontrolu nad svojim stadom.

VL
Avatar roker
roker
12:29 14.03.2020.

Karakaš je pogodio "u ništa" jer je analiza naopaka. Ovo izgleda kao plaćenički tekst jer je upravo Rusija odbila OPECov prijedlog. Ovo može više pogoditi Iran koji je pod sankcijama 40 godina i još nije propao. Zaključiti da Salman nadmudrujeje Putina je loš vic...

VL
FR
franjo2
02:26 14.03.2020.

Bar se u nečemu slažem sa Arapima. To je pozitivno za svjetsku ekonomiju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.