Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe iz HDZ-a

'Da je Josipović morao na sigurnosnu provjeru, nikad ne bi postao predsjednik'

andrija mikulić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
02.03.2014.
u 17:19

Zaoštrava se sukob Pantovčaka i HDZ-a oko ugrožavanja nacionalne sigurnosti

 - Tvrdnja da je Tomislav Karamarko svojim postupcima ugrožavao sigurnosni sustav RH je laž. Upravo je obrnuto, sustavno je i uspješno radio na njegovom unapređenju, a Predsjednik RH Ivo Josipović tu neistinitu tvrdnju iznosi i forsira izmišljenu aferu kako bi medijski prikrivao katastrofalnu gospodarsku situaciju, nezaposlenost i siromaštvu - za što je zbog svog nečinjenja jedan od najodgovornijih u našem društvu, izjavljuje Andrija Mikulić, član predsjedništva HDZ-a.

Nakon informacije da je Pantovčak demantirao da Dejan Jović nema certifikat, Mikulić kaže da “ako je Jović, nakon svega što je pisao, radio i lobirao protiv naše države, prošao sigurnosnu provjeru, onda je to strahota koja zahtijeva hitnu sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost i samo tome posvećenu sjednicu VNS-a.

 - Kao što vam je poznato, prije nego ga je predsjednik angažirao, taj se gospodin javno zalagao za očuvanje Jugoslavije, bio je protiv samostalne Hrvatske, zalagao se da Hrvatska ne uđe u Europsku uniju, već da čeka Srbiju. A u zadnje vrijeme kao što prenose mediji, s pozicije glavnog analitičara predsjednika Josipovića, umanjivao je odgovornost JNA i Srbije zbog agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te relativizirao njihove zločine.

Da je predsjednik Josipović kojim slučajem morao proći sigurnosnu provjeru radi nezakonitog izvlačenja novca iz komercijalne banke, radi afera ZAMP-a, Emporium, Adriatica neta, Štedionice zlatica ne bi mogao postati predsjednik Republike Hrvatske. Za razliku od Tomislava Karamarka koji je radio na poboljšanju, upravo je predsjednik Josipović taj koji je ugrozio nacionalnu sigurnost. Jer prije četiri godine dok još nije bio proveden do kraja postupak sigurnosne provjere, on je gospodina Dejana Jovića angažirao za glavnog analitičara. Ta osoba je osoba koja se jako zalagala za očuvanje Jugoslavije, to je osoba koja je bila protiv samostalnosti Republike Hrvatske i to je osoba koja se javno zalagala da Republika Hrvatska samostalno ne ulazi u Europsku uniju, već da čeka Srbiju. I ako se već bave time da sazivaju sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, onda neka sazovu i na temu situacije u Ukrajini, gdje se javlja ugroza; kako u Ukrajini tako i prema zemljama Europske unije, pa obzirom na šlamperaj i nerad i neznanje ove hrvatske vlade imamo nezaštićen zračni prostor već određeni broj mjeseci.

Na izjave Andrije Mikulića oglasili su se iz Ureda predsjednika. Ovdje pročitajte što mu je odgovorio Josipović.

>> Josipović: Sigurnosni sustav potencijalno je ugrožen

Komentara 153

Avatar delminium
delminium
17:34 02.03.2014.

Ovome s enema što dodati Josipović sigurno nebi mogao proći sigurnosnu provjeru, on s hrvatima ne dijeli ništa ni prošlost ni sadašnjost.

DU
Deleted user
17:34 02.03.2014.

napokon jedna pametna od HDZa

DU
Deleted user
17:37 02.03.2014.

Ne znam da li se ikada Josipovic,za vrijeme Jugoslavije zalagao za neovisnu,slobodnu i demokratsku Hrvatsku drzavu.??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije