Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lesar o ministru

'Da je Gubec znao da ćemo imati Mrsića, ne bi bilo seljačke bune'

lesar (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
12.08.2013.
u 13:58

Šef laburista Lesar optužio je Mrsića da ništa nije učinio, niti čini na eliminaciji sivog tržišta rada

 - Od 17 ciljeva koji se žele ugraditi u izmjene Zakona o radu, čija je priprema u tijeku, imamo ozbiljne primjedbe na šest ciljanih područja, a tri su nam posve neprihvatljiva - poručili su danas iz Bjelovara Hrvatski laburisti očitujući se na dokument Ministarstva rada i mirovniskog sustava čijom je objavom započela javna rasprava o izmjeni Zakona o radu.

Kako je iznio Zlatko Tušak, njihov saborski zastupnik, Laburisti se izričito protive uvođenju posebne vrste otkaza ugovora o radu ako radnik ne pristane na manju plaću, produžavanju vremena za ustupanje radnika preko agencije za privremeno zapošljavanje te u slučaju nezakonitog otkaza smanjenju novčane štete radniku sa 18 na šest mjeseci. Prođu li predložena rješenja hrvatski radnici će raditi za minimalnu plaću i bez sudske zaštite poručuju Laburisti. Nazivajući nacrt zakona čudnim dokumentom, predsjednik Laburista Dragutin Lesar kazao je da ga treba promatrati u širem kontekstu.

-Europska komisija, MMF i Svjetska banka imaju recepturu kako države, politiku i izvršnu vlast, prisiljavati da budu podatne i pogodne za njihov investicijski kapital - kazao je Lesar dodajući da u tom kontekstu treba promatrati i izmjene koje se predlažu. -Mantra koju nam stalno ponavljaju da trebamo stvoriti povoljnu i pozitivnu investuicijsku ili poduzetničku klimu, kada je prevedemo na narodu razumljiv jezik znači samo jedno a to je da se ukinu sva zakonom regulirana radnička prava, a da država svima jamči jedino minimalnu plaću - kazao je Lesar te se obrušio na aktualnog ministra Miranda Mrsića.

- Da je Matija Gubec znao da će Htrvatska imati ministra Miranda Mrsića vjerojatno nikada ne bi podigao seljačku bunu protiv Franje Tahia nego bi sačekao Mrsića - kazao je Lesar optuživši Mrsića da ništa nije učinio, niti čini na eliminaciji sivog tržišta rada, a umjesto toga okomio se na one koji imaju kakav takav radni odnos.

>> \'Linić je dobar učenik Jadranke Kosor\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije