Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Da, Hasanbegović je u pravu: Hrvatska je slobodu stekla tek u Domovinskom ratu

Nije uopće sporna izjava budućeg ministra da je hrvatske politička i općenito društvena elita, posebice ona vladajuća i društveno najutjecajnija, na različite načine proizvod titoizma i jugoslavenskog komunizma te je u formativnom smislu bila i ostala prožeta njegovim vrijednostima

Komentari 19

Avatar abakus
abakus
16:37 22.01.2016.

Točno. No žalosno je da se mi danas moramo baviti ovakvim temama. I žalosno je što jedna politička opcija OPET zagađuje javni prostor i, k tome, i sjednicu Sabora na kojoj se izglasava nova vlada, svojom uobičajenom, dosadnom, jalovom retorikom o davno prežvakanim temama na kojima već desetljećima dijele i maltretiraju građane naše zemlje, a sve kako bi prikrili vlastito neznanje, nesposobnost i uhljebničku poziciju koju imaju upravo zahvaljujući ovakvim podjelama i temama. Stvarno tužno.

VL
BK
B Kosa
18:21 22.01.2016.

Drazene izgledate mnogo mladi od mene. Ja pamtim komunisticko i antifasisticko oslobodenje, takvo oslobodenje nebi pozelio ni najvecem neprijatelju. streljanja i po najmanjm selima, zatvori i po 4 u malom mjestu di nikada nije bilo ni jednog, otimacina i glad. kako su zlo donijeli ti oslobodioci to se nemoze opisati vidili smo danas tko je sve protiv zlatka hasanbegovica

VL
BK
B Kosa
18:53 22.01.2016.

naravno daje Hasanbegovic u pravu, antifasisti ni danas nedaju govoriti istinu, vidili smo u saboru kosu oni. Bio sam na njihovim komunistickim izborima, znali su za kandidata predloziti naj goreg zlocinca zna se partija je jedna, ali nisu dali dase stavi jos netko , nego jedna partija jedan kandidat

VL
DO
dobar
17:56 22.01.2016.

Pa 50 godina su nas dijelili i prisivali svakojake etikete i sjetimo se kad je njihov zlocinac Tito govorio da Hrvati ce dobiti drzavu kad Sava potece prema Sloveniji i sada ti razni Milanovici i njegovi sljedbenici neka odgovore kad i na kojim temeljima je nastala Hrvatska drzava. Hrvatsku drzavu su stvorili najprije branitelji Domovinskog rata i na tim temeljima pociva drzava i sloboda Hrvata ali sada to zagaduju razni Milanovici, Pusici i Pupovci a koji nikad nisu zeljeli Hrvatsku slobodnu drzavu. Ako je to bio antifasizam a sto sigurno nije bio u vrijeme Jugoslavije nego je bila fasisticka vlada za sve Hrvate koji nisu zeljeli priznati tu nedemokratsku i despotsku Jugoslaviju. Krvnik Tito slao je emisare i ubojice po svijetu da ubijaju Hrvate, sto je sve ucinio Milanovic da prikrije udbaske zlocine i da im se ne sudi i sad on govori da su oni bili narodna vlast kojeg naroda neka objasnu, Hrvatskog sigurno ne. Tamo podrzava cetnicke derneke da provocviraju i ponizavaju domovinski rat i sve Vukovarske zrtve.

VL
Avatar Vaclav007
Vaclav007
07:50 23.01.2016.

Iznenadio me (pozitivno jasna stvar) Dražen Čurić sa ovim tekstom. Do jučer sam mislio da je skloniji lijevoj opciji i društvenim vrijednostima koje je zagovarala klika Zorana Milanovića. Dakle ili sam ja Gospodina užasno površno pratio i donio o njemu površne zaključke, ili se i u njemu jučer nešto "prelomilo" dok je gledao onaj besprizorni pokušaj verbalnog i moralnog linča Ministra Hasanbegovića u i ispred Sabora. Ako sam ja bio površan i krivo shvaćao stvari u prošlosti, autoru se ispričavam. U svakom slučaju nadam se da onakvih rasprava i ideološkog nasilja kakvog smo imali u Hrvatskoj tijekom svih godina od 1941-e (što desnog, što lijevog) više neće biti. Bilo bi jako dobro kada bi sa stajališta hrvatskog domoljublja na slijedećim izborima za 4 godine bilo sasvim svejedno koja će politička stranka ili koalicija pobjediti. Ta vizija pomirene i u ključnim identitetskim stvarima jedinstvene i nedjeljive Hrvatske u ovom trenutku najviše je u rukama glasača na unutarstranačkim izborima u SDP-eu. Želim im da budu mudri i pametni, da za svoju stranku izaberu najbolje kako bi u budućnosti i lijeva Hrvatska mogla dati svoj puni doprinos boljitku i uspješnosti naše Domovine.

VL
VO
voda
14:10 23.01.2016.

Naši komunisti se žele rebrandirati. Ali smetnuli su da je NATO 50 godina vodio 'hladni rat' s drugom Titom, Staljinom i Maom, najvećim antifašistima. Antifašizam je postao nebitan već na Jalti. Prestanite već jednom s tim, ta priča o antifašizmu je podgrijan leš.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.