Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVE OKOLNOSTI

Cure novi detalji oko smrti Navaljnog, špijuni posjetili zatvor 2 dana prije? 'To znači samo jednu stvar'

A view shows the entrance to the penal colony where Alexei Navalny served his sentence in Kharp
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/6
18.02.2024.
u 09:59

Mislim da je Navaljni preminuo puno prije nego što je bilo objavljeno, tvrdi izvor

Nakon što je Rusija objavila ovog petka kako je od ''sindroma iznenadne smrti'' preminuo najveći Putinov kritičar Aleksej Navaljni, brojni detalji ne poklapaju se s iznesenim tvrdnjama vlasti. Ranije je njegova glasnogovornica ispričala kako njegova majka dosad nije niti vidjela njegovo tijelo, a u međuvremenu se javio i jedan izvor koji tvrdi kako su špijuni Kremlja posjetili zatvor samo dva dana prije njegove smrti.

Kako prenosi The Sun, grupa za ljudska prava tvrdi kako je više špijuna iz Federalne zatvorske službe (FSIN) posjetilo zatvor u kojem se Navaljni nalazio ove srijede. Organizacija tvrdi kako su špijuni tamo bili i odspojili neke od sigurnosnih kamera i prislušnih uređaja. 

>> FOTO Ovo je zatvor u kojem je Aleksej Navaljni proveo zadnje tjedne

A view shows the entrance to the penal colony where Alexei Navalny served his sentence in Kharp
1/6

- Kratko vrijeme koje je Kremlju trebalo da objavi detalje može značiti samo jednu stvar. Sve je bilo unaprijed isplanirano i koordinirano, sve do priopćenja FSIN-a. Minuta po minuta, sekundu po sekundu - objavila je organizacija. Osim toga, javio se i jedan izvor koji tvrdi kako je moguće da je Navaljni preminuo i prije nego što se tvrdi u izvješću. 

- Mislim da je Navaljni preminuo puno prije nego što je bilo objavljeno - naglasio je, dodajući kako se zatvorenicima već do 10 sati potvrdila njegova smrt, a ne u 14.17 sati. 

POVEZANI ČLANCI:

Navaljni, 47-godišnji bivši odvjetnik, onesvijestio se i umro u petak nakon šetnje u kaznenoj koloniji "Polarni vuk" u Karpu, oko 1900 kilometara sjeveroistočno od Moskve gdje je služio 30 godina kazne, objavila je zatvorska uprava. Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš rekla je da je njegova majka Ljudmila dobila službenu obavijest o smrti sina. Navaljni je umro 16. veljače u 14:17 sati po lokalnom vremenu, navodi se u toj obavijesti. 

Komentara 12

Avatar bimbopus
bimbopus
14:25 18.02.2024.

Saudinus , pismenost je vrlo važna . Treba razumjeti napisano da možeš korektno o tome raspravljati. To je odgovor na tvooj post i ne trudi se više .

JO
josip0709
16:50 18.02.2024.

Svi koji se usude reći nešto protiv malog podlog psihopata umiru pod čudnim okolnostima, tako je to kad je na vlasti okrutni bolesnik

T7
Toro. 71
13:24 18.02.2024.

Englezi sve znaju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije