Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALENTIRAN

Čudo od djeteta: S devet godina će diplomirati, a iduće godine upisuje doktorat

Belgijsko čudo od djeteta
Foto: Screenshot Youtube
1/3
15.11.2019.
u 10:28

Brojna sveučilišta diljem svijeta zainteresirana su za 9-godišnjaka, međutim njegovi roditelji paze da ima potrebnu ravnotežu između svojih talenata i svoje dobi.

Laurent Simons, devetogodišnji dječak iz Belgije, u prosincu će diplomirati na Tehnološkom sveučilištu Eindhoven, na studiju koji je tek upisao prošle godine. Njegovi profesori za njega kažu da je jednostavno izvanredan. 

Nakon što diplomira, dječak planira upisati doktorat iz elektrotehnike dok će istodobno studirati medicinu, izjavio je njegov otac za CNN. 

Djed i baka prvi su primijetili koliko je dječak talentiran. Isprva su roditelji mislili da pretjeruju, međutim ubrzo su se i učitelji složili. 

– Rekli su nam da upija kao spužva – istaknuo je dječakov otac Alexander Simons. 

Laurent dolazi iz liječničke obitelji, ali i dalje se ne zna zašto je tako nadaren. Tehnološko sveučilište Eindhoven dopustilo je Laurentu da završi studij brže od drugih studenata. 

– To nije ništa neuobičajeno – izjavio je Sjoerd Hulshof sa Sveučilišta koji napominje kako studenti koji imaju dobre razloge za to mogu dogovoriti prilagođen raspored predavanja. 

Brojna sveučilišta diljem svijeta zainteresirana su za 9-godišnjaka, međutim njegovi roditelji paze da ima potrebnu ravnotežu između svojih talenata i svoje dobi. Laurent uživa igrati se sa psom i na mobitelu, no za razliku od brojnih svojih vršnjaka, on zna čime se želi baviti kad naraste: razvijati umjetne organe. 

Komentara 44

NE
Neumoran
11:19 15.11.2019.

A što reći... Nadam se samo da se taj dar neće negativno odraziti sa psiho-fizičko stanje djeteta. Želim mu sav uspjeh u životu i neka pridonese razvoju čovječanstva.

Avatar southman
southman
11:35 15.11.2019.

Imalo je inaše zagrebačko sveučilište jednog briljantnog fizičara koji je skrenuo u politiku i propao na oba polja. Bravo maleni i ne daj da ti ukradu djetinjstvo do kraja. Faliće ti to !

Avatar Django
Django
11:49 15.11.2019.

Zamišljam kako netko dolazi na bilo koji fakultet u Hrvatskoj i traži od dekana dozvolu da cijeli petogodišnji program, sva predavanja, sve vježbe, kolokvije i ispite koji su propisani, apsolvira u roku od godine dana. Nemoguća misija. Ali, i ovaa priča iz članka mi malo smrdi. Ili je to neki Pinokio-fakultet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije