Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još će zapošljavati

Ćubela sistemi nakon 51 dan od potresa obnovili proizvodnju

Sisak: Gradonačelnica Ikić Baniček posjetila proizvodni pogon tvrtke "Ćubela sistemi"
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
18.02.2021.
u 15:00

Stari, unajmljeni poslovni prostor u kojem je tvrtka poslovala, za razornog potresa krajem prošle godine koji je pogodio Banovinu bio je znatno oštećen i morao je biti napušten, pa su svi zaposlenici bili angažirani na što bržoj izgradnji i uređenju nove proizvodne hale.

U novoizgrađenom pogonu sisačke tvrtke Ćubela sistemi, u kojem je zaposleno 12 radnika, u četvrtak je počela redovna proizvodnja PVC stolarije, 51 dan od razornog potresa, a za šest mjeseci planira se i izgradnja još jedne proizvodne hale.

Stari, unajmljeni poslovni prostor u kojem je tvrtka poslovala, za razornog potresa krajem prošle godine koji je pogodio Banovinu bio je znatno oštećen i morao je biti napušten, pa su svi zaposlenici bili angažirani na što bržoj izgradnji i uređenju nove proizvodne hale.

Vlasnik tvrtke Tomislav Ćubela već je ranije kupio parcelu na kojoj je planirao izgradnju pogona za izradu proizvodnju izvoznog asortimana, a sada planira izgradnju još jedne hale za novu proizvodnu tehnologiju i novo zapošljavanje.     

"Danas smo krenuli s proizvodnjom na novoj lokaciji i vjerujemo da će biti uspješna. Još imamo obvezu pronaći sredstva za novi restart, ali izdržat ćemo. Važnoj da su svi djelatnici ostali u Sisku i nitko nas nije napustio. Nažalost, mnogo je ljudi već otišlo iz Siska i Banovine i ukoliko uskoro ne krene ozbiljna revitalizacija gospodarstva, poduzetnici više neće imati s kim raditi", rekao je Tomislav Ćubela.

Sisak: Gradonačelnica Ikić Baniček posjetila proizvodni pogon tvrtke "Ćubela sistemi"
1/9

Najavio je da u iduća tri mjeseca namjerava zaposliti još najmanje osam ljudi, jer planira modernizirati proizvodni pogon novim linijama. Kazao je i kako su dosad primili jedan mail od Vlade RH, nakon čega ih nitko nije kontaktirao niti su dobili pomoć.

"Nažalost, neki su nam dobavljači iz prošle godine ostali dužni, a mi smo novac već uložili u obnovu. Investirali smo ukupno oko milijun kuna. Dva mjeseca nismo radili i naravno da imamo gubitke, ali važno je da imamo posla. Krenule su i nove narudžbe. Na parceli imamo dovoljno prostora pa već za šest mjeseci planiramo izgradnju nove proizvodne hale od 500 četvornih metara. Očekujemo nove ugovore iz Njemačke i Nizozemske u vrijednosti od 800.000 eura", optimističan je Ćubela. 

Svečanosti početka proizvodnje u novom prostoru bila je nazočna i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je izrazila zadovoljstvo što samo pedesetak dana od potresa prisustvuje otvaranju novog pogona i obnovljene proizvodnje. 

"To je ponajprije rezultat velikog entuzijazma vlasnika i njegovih djelatnika. U vrijeme dok Vlada tek donosi program obnove, ovakve tvrtke su odlučile živjeti, a ne čekati. Očekujem da će od Vlade doći konkretnija pomoć i podrška za naše gospodarstvenike", kazala je Ikić Baniček.

18.02.2021.,Sisak - Gradonacelnica Kristina Ikic Banicek obisla je proizvodni pogon tvrtke „Cubela sistemi“ u pratnji vlasnika tvrtke Tomislava cubele. Stari proizvodni pogon ove tvrtke unisten je u potresu te je tvrtka preseljena u halu u Capragu koja se proteklih mjesec dana uredjivala kako bi se sto prije moglo nastaviti poslovanje u ovoj tvrtki koja djeluje 13 godina, zaposljava 12 radnika, a bave se izradom i ugradnjom PVC stolarije. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Kazala je i da je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen projekt Sisački poduzetnik 2021., u sklopu kojeg je uvedena posebna kreditna liniju za kupnju poslovnog prostora i opreme te obrtna sredstva, namijenjena za sve one koji zbog potresa nisu mogli nastaviti poslovanje.

"Vjerujem da će taj projekt mnogi prepoznati i neće čekati odluke Vlade ili ministarstava", rekla je Ikić Baniček, napomenuvši da bi za poduzetnike stradalog područja najveća pomoć bila oslobođenje od svih poreznih davanja za idućih pet godina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije