Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže 'pojačanje'

Crnoj kutiji istekla baterija? U potragu šalju podmornicu

nestali avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
14.04.2014.
u 07:50

Zapovjednik potrage rekao je kako je vrijeme da se krene s potragom ispod vode s obzirom na to da signal nije zabilježen već šest dana

Ekipe koje tragaju za nestalim Boeingom 777 Malaysia Airlinesa planiraju u potragu uključiti i podmornicu. Zapovjednik potrage Angus Houston rekao je kako će podmornica Bluefin-21 biti što prije poslana u potragu za olupinom aviona na dnu Indijskog oceana.

Vodi se borba s vremenom u pronalasku crne kutije, to jest snimača leta, a ekipe koje sudjeluju u potrazi zabrinute su jer novi signali nisu zabilježeni od 8. travnja pa se strahuje da su se ispraznile baterije, javlja BBC.

Angus je rekao kako je vrijeme da se krene s potragom ispod vode s obzirom na to da signal nije zabilježen već šest dana. Ipak, upozorio je da podvodna potraga može potrajati te da naposljetku ne mora dati rezultata.

Bluefin-21 je gotovo 5 metara dugo autonomno plovilo koje će potragu vršiti na prostoru na kojem su prošlog tjedna zabilježena četiri signala kakve inače šalju crne kutije.

Podsjetimo, Boeing 777 nestao je 8. ožujka nakon što je iz Kuala Lumpura poletio za Peking. U avionu je bilo 239 putnika i članova posade. Iako olupina nije pronađena, na temelju satelitskih podataka zaključeno je da se avion srušio na jugu Indijskog oceana, što je kilometrima udaljeno od planirane rute.

>> 'Uvjereni smo da su signali povezani s nestalim Boeingom 777'

Komentara 3

XA
xaron
19:18 14.04.2014.

Neki dan je objavljeno da je svemirsku sonda otkrila na Saturnovom mjesecu vodu ispod 30 km leda , a evo nemogu naći 200 tona težak avion na Zemlji ? Očigledno jedna od ove dvije vijesti je laž.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:21 14.04.2014.

Dakle pod pretpostavkom da je zrakoplov pao u more, uz činjenicu kako voda ima takva akustična svojstva da vojna podmornica otkriva šumove, frekvencije i pinganja na vrlo velikim udaljenostima...oni tek sada uvode podmornicu u istragu? Smrdi, smrdi, užasno smrdi...kao ii sve vijesti mainstream medija zadnjih par godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije