Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESLAVNE BROJKE

Crni prometni vikend: Dogodilo se 40 nesreća, poginulo osam osoba, u prekršaju uhvaćeno 3494 vozača

U prometnoj nesreći na autocesti A1 smrtno stradale četiri osobe
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
24.11.2020.
u 07:50

Među vozačima koji su uhvaćeni u prekršaju, njih je 263  vozilo pijano, a rekorder je imao 2,81 promil alkohola u krvi te je uhvaćen na području PU Koprivničko - križevačke.

Osam poginulih u četiri nesreće u kojima su još četiri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Ukupno je bilo 40 nesreća, a u preostalih 36, ozlijeđene su još 62 osobe. Rezime je to crnog prometnog vikenda tijekom kojeg su se dogodile dvije stravične nesreće, na A1 i na Krku, čiji se uzroci još istražuju. Te nesreće, na žalost, još su jedan pokazatelj da sve policijske akcije, upozorenje i represija, ne daju željene rezultate.

MUP je tako priopćio da su proteklog vikenda tijekom svojih akcija zabilježili 3494 prekršaja, pa kažu da je to 455  prekršaja manje no vikend ranije. No to što je prekršaja manje više vjerojatno ima  veze s tim da je policija ili ulovila manje prekršitelja ili je manje vozača bilo po cestama, no s poboljšanjem prometne kulture kod vozača.

U prometnoj nesreći na autocesti A1 smrtno stradale četiri osobe
1/12

Među vozačima koji su uhvaćeni u prekršaju, njih je 263  vozilo pijano, a rekorder je imao 2,81 promil alkohola u krvi te je uhvaćen na području PU Koprivničko - križevačke.

Prebrzo je vozilo 1266 vozača, a  rekorder je bio vozač  s područja PU kninsko-šibenske koji je vozilom upravljao s 233 kilometra na sat. Još je 356 vozača uhvaćeno kako vozi a da se nisu vezali, dok ih je 198 uhvaćeno kako vozi i telefonira mobitelom.

Najviše vozača, njih 42, pod utjecajem alkohola uhvaćeno je u PU Zagrebačkoj, a alkoholizirani i su najčešće vozili vozači između 18 i 24 godina, kojima je najčešća izmjerena koncentracija bila između 0,5 i 1 promil alkohola u krvi.  A policiju bi posebno trebali zabrinuti počinitelji najtežih prekršaja koji ih opetovano ponavljaju jer je takvih uhvaćeno njih 22 koji su na koncu prijavljeni za 24 prekršaja. I to zato što su opet vozili pijani, bez dozvole, u vrijeme kad su imali zabranu upravljanja vozilom...
 

Ključne riječi

Komentara 3

IB
istinaaa___boliii
08:01 24.11.2020.

Kad ce te vec jednom pocet trajno oduzimat auto pijanim vozacima? Kad ce vec jednom tatini sinovi dobijat iste kazne ko i normalni ljudi?

FA
fajlpz
14:55 24.11.2020.

Ma nije moguće?Sa ovalom kulturom vožnje koju imamo čudo nije više mrtvih nego vozaa. Pa bože izađite na cestu i snimajte.

LI
liliZG
12:48 24.11.2020.

premale su nam kazne za ponavljače nedjela, a ovim sa lovom treba oduzimati automobile i svaki novu kaznu povećati u nekom postotku , pa da bar država neke koristi od toga ima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije