Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hici i eksplozije

Crni Kukec: DNK na pištolju i trag na pismu mi je smjestio Crnčec

nikolina babić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/2
10.02.2015.
u 07:02

Počinje suđenje Marku Taradiju, kojega je angažirao Miljenko Crnčec, za dva pokušaja atentata na HDZ-ovku Nikolinu Babić

Pod imenom Crni Kukec međimurski je poduzetnik Miljenko Crnčec iz Mihovljana u telefonski imenik uveo Marka Taradija (31) iz Čakovca, kojemu je na jučerašnjem pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu za 18. ožujka zakazan početak suđenja zbog pokušaja ubojstva čakovečke poduzetnice i ugledne članice HDZ-a Nikoline Babić 2008., te postavljanje ručne bombe u dvorištu njezine sestre Ane Marije.

Ujesen 2013. ručna bomba M-75 s 3000 čeličnih kuglica eksplodirala je i teško ozlijedila radnika na održavanju dvorišta. “Pitaj oca i seku zašto se to događa, oni imaju odgovore, još ćemo se vidjeti”, pisalo je u poruci pronađenoj na terasi. Dvije su sestre u pet godina dobile više prijetećih pisama. Neka su bila i na slovenskom jeziku, poput onog za Nikolinu Babić: “Dva puta smo te promašili, tretji put pa te bumo zadeli. Makni otroke od sebe ak nečeš da i oni stradaju! Vrati dugove!” I sestre i njihov otac, poznati međimurski poduzetnik Alojzije Sobočanec, otpočetka su sumnjali da iza svega stoji Miljenko Crnčec.

To u svojoj obrani tvrdi i sam Taradi, Crni Kukec, čiji je DNK pronađen na zatvaraču pištolja s prigušivačem kojim je 2008. pucao na automobil Nikoline Babić, ali i na papiru jednog prijetećeg pisma. Taradi je izjavio da se ne osjeća krivim i da mu je sve namjestio Crnčec, s kojim je odlazio na streljanu i lov. Crnčec je nekad radio u tvrtki Međimurjeplet u vlasništvu Alojzija Sobočanca, iz koje je otišao pod nejasnim okolnostima. No, spominje se i ljubavna veza dvoje članova sukobljenih obitelji, pa i ucjene. Tragovi su vodili prema tome da je Crnčec angažirao Taradija da obavlja prljave poslove. Crnčec (59) ubio se u automobilu dan nakon Taradijeva uhićenja. 

>> Dimnjačar protiv poduzetnice: Istražuju povezanost jednog samoubojstva i dvaju napada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije