Crna slavonska svinja postala je brend. U čemu je onda problem?
"U Slavoniji je samo nekoliko klaonica, do kojih uzgajivači moraju voziti i sto kilometara, a k tomu nisu specijalizirane za fajfericu", kaže izv. prof. dr. sc. Vladimir Margeta, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Komentari 15
Čvarci preko 100 kuna, masnu svinju se sad najviše isplati uzgajati.
Slavonska svinja ima prosperitet dok kebabdžije oko Petrinjske burger (iz Interspa) s malo karameliziranog luka i 10 grama slanine od slavonske svinje naplaćuju 68 kn.
Gospodo zasučite rukave i generacije i generacije moraju proći da bi se nešto imalo.
sigurno ju ne bu prosjecan hrvat platio vise 5-6 kuna neg onu iz supermarketa za 20 par kuna
U brandiranju će se natjecat s iberijskom i britanskom crnom svinjom...
U čemu je problem? Masna je da masnija ne može biti! Baš je bio neki dokumentarac o Majorci nedavno - isto tamo crna svinja gotovo izumrla, jer su je uzgajivaći prestali uzgajati - zbog prevelike količine masti. Ljudima je bijela svinja finija i to je to!
po cemu je crna svinja kvalitetnija od bijele..po nicemu..a mozda jedino po istanbulskoj buli konvenciji...
Ova desno mi slici na nekog ,ali ne mogu se sjetiti
Samo se kuka i čeka novi potres (Banovina) da im država napravi kuću,firmu,dadne milione...
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
U Hrvatskoj je sve problem od gliste u zemlji do kisnog oblaka