Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog spornih izjava

Crna Gora protjerala srpskog veleposlanika: 'On je persona non grata!'

28.11.2020.
u 18:01

Rečeno je da je Božović ponizio i najviše zakonodavno i predstavničko tijelo - Skupštinu Crne Gore, koja je 29. studenog 2018 g. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je, kako tvrde, ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore.

Dan nakon što je predstavljena nova vlada koja će biti izglasana 2. prosinca, u Crnoj Gori dogodio se novi zaplet. Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je veleposlanika Srbije Vladimira Božovića 'personom non grata' i od njega je zatraženo da napusti državu.

O čemu se zapravo radi, objasnili su u priopćenju, prenose vijesti.me.

- Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih s uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, jučer je veleposlanik Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao 'oslobođenjem' i 'slobodnom voljom' crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažavao državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo" - navodi se u priopćenju.

Rečeno je da je Božović ponizio i najviše zakonodavno i predstavničko tijelo - Skupštinu Crne Gore, koja je 29. studenog 2018 g. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je, kako tvrde, ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore.

- Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je o ovome na uobičajeni način, notom, obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, a nota će biti uručena i ambasadoru Božoviću - navode u priopćenju. 

Ključne riječi

Komentara 133

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
18:32 28.11.2020.

Podrška Crnogorcima! 🇭🇷 🇲🇪

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
18:33 28.11.2020.

Crvena Hrvatska ustraje protiv velikosrpskog agresora.

Avatar Uskok
Uskok
18:39 28.11.2020.

Podrška nezavisnoj državi Crnoj Gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije