Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedam kandidata

Crna Gora na sedmim predsjedničkim izborima

Milo Đukanović
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
15.04.2018.
u 08:42

Crnogorci su u nedjelju krenuli na predsjedničke izbore i odlučivat će između sedam kandidata, a najviše šanse da postane novi crnogorski predsjednik ima dugogodišnji crnogorski čelnik Milo Đukanović.

Crnogorci su u nedjelju krenuli na predsjedničke izbore i odlučivat će između sedam kandidata, a najviše šanse da postane novi crnogorski predsjednik ima dugogodišnji crnogorski čelnik Milo Đukanović.

Na glasačkom listiću neće biti niti jedan neovisni kandidat. Njih nekoliko je odustalo od utrke nakon što se vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila za tu dužnost kandidirati svog čelnika Mila Đukanovića. Podržali su je njezini koalicijski partneri na državnoj razini - Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrati (SD), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i albanske stranke.

Kandidat koji u anketama kotira kao drugi po potpori birača je Mladen Bojanić, predstavnik jednog dijela oporbe - Demokratskog fronta (DF), Demokrata, Socijalističke narodne partije(SNP) i Građanskog pokreta URA.

Među kandidatima je i jedina žena koja se dosad kandidirala na predsjedničkim izborima, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović.

Na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, koje će pratiti preko 1.000 promatrača, po ocjeni analitičara favorit je Milo Đukanović, ispred zajedničkog kandidata dijela oporbe Mladena Bojanića te Draginje Vuksanović.

Đukanoviću je anketa Centra za demokratsku tranziciju dala 50,6 posto glasova i izglede za pobjedu u prvom krugu. Drugi po broju glasova po anketama mogao bi biti Bojanić, koji dobiva 35 posto, dok su svi drugi ispod 10 posto.

Komentara 23

IV
ivanjoksimovic
09:08 15.04.2018.

"Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila za tu dužnost kandidirati svog čelnika Mila Đukanovića. Podržali su je njezini koalicijski partneri na državnoj razini - Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrati (SD), Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i albanske stranke." - Dream Team - svercer, balija, hrvat i siptar

DU
Deleted user
12:56 15.04.2018.

vrlo vazno tko ce biti predsjednik cg ....ta drzava je nekaznjeno izvrsila agresiju na hrvatsku ...to je neprijateljska drzava prema nama...svojataju npr.bokeljsku mornaricu i bokelje...oteli su brod galeb...opreza prema cg nikad dostatno....gdje im je bilo cojstvo dok su palili du i dubrovacko primorje ..a odsteta...

ST
striborovi
13:23 15.04.2018.

Vašington je insistirao da ima manje opterećenog DPS kandidata i zalagao se za bivšu ministarku odbrane Milicu Pejanovć-Đurišić.” Velika lazavina, jer to su u stvari ovi drugofamilijasi pokusali da izdejstvuju kroz svoje uliznistvo americkoj ambasadi, a Vasington ne interesuje CG politicka scena dok god imaju osedlanoga vazala, kojega mogu jahati i sibati do iznemoglosti. Posljednja recenica teksta demantuje ovu gore jer mu je kako i pise “uprkos svim kritikama, podrška USA i EU garantovana”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije