Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEPORI OKO SPOMENIKA KULTURE
Povratak na članak

Crkvu-džamiju u Jajcu obnoviti tako da jedan dio bude crkva, a drugi džamija

Objekt se, naime, od 2007. godine nalazi pod ingerencijom Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca

Komentari 38

KO
komar64
11:13 04.05.2019.

To je suživot koji nude bošnjaci pogotovo vezano je kao što je sadašnji hodža zehrudin....samo otimati i stvarati mržnju...radi toga je i izabran, jer drugih kvalitete, pogotovo ljudski nikada nije ni imao.

VL
Avatar Dixie_land
Dixie_land
12:02 04.05.2019.

Onda je bolje nikako ne obnavljati. To je crkva i nikakva džamija ne dolazi u obzir.

VL
DR
Drmiha
12:52 04.05.2019.

Svi oni koji drže malo do svoga individualnog identiteta bi trebali znati da se Jajce spominje još u 13 stoljeću i kao takvo da je pripadalo Kraljevini Hrvatske. shodno tomu je Jajce jedno od najstariji katolički župa ne samo u BiH nego i u Hrvatskoj. Jako je bitno naglasiti da je Jajce još od polovice 14 stoljeća bilo banovina što znači da nije bilo okupirano od turaka. Pa ako sada malo razmislimo onda lako zaključimo da sve što je pokradeno u proteklim vremenima su pokrali poturice a ne turci, i zato argumenti ovoga ,,efendije" su notorne laži

VL
DU
Deleted user
13:53 04.05.2019.

"Nakon otomanskih osvajanja, 1528. pretvorena je U sultan Sulejmanovu džamiju te je sada katastarski vlasnik toga zemljišta Islamska zajednica." Molio bih katastarskog vlasnika na uvid kupoprodajni ugovor sklopljen između Katoličke crkve i islamske zajednice. U suprotnom, to je čista pljačka i otimačina i stvar policije.

VL
SV
stjepan v.
11:20 04.05.2019.

Crkva je starija I treba postivati.

VL
Avatar Dumen
Dumen
11:31 04.05.2019.

Kako može biti džamija kad po izgledu liči na crkvu. Vatikan i Sveta stolica već nudi novac za obnovu ?

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
16:49 04.05.2019.

Titovo jajce...Sad ima problem..

VL
Avatar crvenikartonzbogistine
crvenikartonzbogistine
16:23 04.05.2019.

Imaj 1 pitanje za Andreju Pavlović nevezano za ovu temu. Zasto je Franjevacki samostan oskrnavio grob Stjepana Tomasevica i njegov kostur prebacio u Franjevacki samostan u kojem se otvorili i Muzej ?

VL
Avatar crvenikartonzbogistine
crvenikartonzbogistine
16:23 04.05.2019.

Imaj 1 pitanje za Andreju Pavlović nevezano za ovu temu. Zasto je Franjevacki samostan oskrnavio grob Stjepana Tomasevica i njegov kostur prebacio u Franjevacki samostan u kojem se otvorili i Muzej ?

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
23:04 04.05.2019.

Nažalost, za sve je kriva Austrija kada se radi sukoba mađarskih i njemačkih političara nisu mogli dogovoriti što će sa BiH. BiH je trebala biti priključena Trojedinici, posebice oni dijelovi koji nikada nisu bili dio Kraljevine Bosne. Sve bi bilo čisto - bilo tursko, sada više nije. Ne može ova crkva biti džamija zato što su Turci došli i pretvorili je u džamiju. Imali su 400 godina da prave džamije, napravili su neke veoma lijepe džamije, a crkvu neka vrate vlasnicima.

VL
AA
aabbcc
15:22 04.05.2019.

I da se uskladi hodjina pjesna sa jacinom zvona.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
17:58 04.05.2019.

Srusiti je i na tom mjestu napraviti tvornicu , da se narod zaposli.Kome vise treba urlikanje hodza i calekanje zvona osim zatucanim HDZ i SDA galacaima.

VL
BA
bakulušić
14:20 04.05.2019.

Najprije je Turska nagrađivala Vlahe koji su čistili put turskoj vojsci a zatim je nagrađivala sve koji su prešli na islam. Nagrađivala ih zemljom i posjedima. Nakon toga je Austrija nagrađivala Vlahe koji su se na njenoj strani borili protiv Turske (kad je ova već bila pri kraju snage) i nagrađivala je muslimane da joj ostanu odani. Nagrađivala ih zemljom i posjedima. Zato nije čudno da je pola Bosne i Hercegovine u katastru - srpska (vlaška), a pola muslimanska. Obzirom da su u Jajcu najprije živjeli muslimani, građevina je - džamija. Po izvrnutoj povijesti i po turskim i austrijskim "katastrima"!

VL
MX
Mister X
11:43 04.05.2019.

Kako vidim za bolje sutra je najbolja ideja za men sad ozbiljno ali vidim tko tu sjedi i mene ocije njuje onaj tko ne radi a to su zna se popovi časne skupa sada na PC-ima i zato več sadeč sad odmah 7 minusa . Njihovo radno mjesto bi im se uništilo ... Tim portezom bi se BIH izvlačio iz zaostalosti a to ne paše Dragom nama Bogu koji preko svojih predstavnoka popova se protivi toj ideji ....

VL
MX
Mister X
11:33 04.05.2019.

Zbog toga izbora moga Raj ili Muslimanski raj ... Vidim da klečiš i šišes taj komentar to mi je dobra stvar " transdanubier " Sramiš se svoga imena jer znaš da nisi naš ......

VL
MX
Mister X
11:15 04.05.2019.

Što to u maloj Yu bratstvo sa muškima i jedinstvo Hrvta i Islamista i naravno onih koji štuju Hrista ...Blago nama osim Šiptara kako vidimo eto uskoro još nekoga sa kim čemo se družiti muški i Bogu-Alahu moliti .. + + Srbskome Hristu ... Netko pametni naložio divljim narodima Balkanije -sigurno iz Europe . Da u buduče nebudete palili i rušili crkve minarete ubijali im Boga njihovoga ne smo njih evo skupa se morate i molite i nemate šanse u buduče da se ponašate katolički ili Ismistički Zato sam jako ponosan da sam EU da nsa nauće pameti ! Mogu da biram posleje hoču u nebo sa susjedima ili kod Muslića u njihovo kraljevstvo nebesko sa mnogo nevinih djevojaka .

VL
DU
Deleted user
11:00 04.05.2019.

Od svih crkava, dzamija i inih, napraviti parkiralista!

VL
DU
Deleted user
11:24 04.05.2019.

Ultimatum? Prvo provjeriti sve ako su u pitanju prijetnje. Neka se dogovore. Neka građevina bude kulturna baština, niti crkva niti džamija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.