Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPO MLINARIĆ ĆIPE

Čovjek kojeg svi vide kao novog šefa Domovinskog pokreta: 'Škoro je od omiljenog postao najomraženija osoba u Hrvatskoj'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
21.07.2021.
u 13:23

Imat ćemo izborni sabor i na njemu ćemo odabrati novo vodstvo. Kao što smo izabrali Škoru, izabrat ćemo i novog predsjednika, kazao je Stipo Mlinarić Ćipe

Ostavku je ponudio, ali Predsjedništvo bi je moglo odbaciti - još jučer o odlasku Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta rekla je Vesna Vučemilović, koja je danas pozvala i Marija Radića da odstupi sa svoje pozicije. Na mjesto potpredsjednika stranke i političkog tajnika postavio ga je upravo Škoro pa bi njegova ostavka bila moralna, kazala je saborska zastupnica i Škorina sestra. Što se događa, odnosno je li u stranci nastupio raskol, pitali smo Stipu Mlinarića, kojeg mnogi unutar stranke vide kao Škorina nasljednika. On, kaže, ambiciju za postati predsjednik Domovinskog pokreta nema.

- Jedina ambicija koju ja imam jest pronalazak nestalih i osiguravanje odštete za logoraše iz srpskih logora. To je bio moj motiv za ulazak u politiku - kaže nam Stipo Mlinarić Ćipe, koji nam je pojasnio i da je sa Škorom razgovarao jučer. Nikakvog raskola ni problema u stranci nema, kaže Mlinarić.

- Pa Škoro ostaje i u stranci i potpredsjednik Sabora. I dalje ćemo raditi i surađivati - veli naš sugovornik, koji kaže da se politike ostaviti neće.

- Neću dati mira ni Plenkoviću ni Medvedu jer licemjerno je da se 30 godina ne može naći 1600 nestalih. Također, kad je Srbija otvarala pregovore za ulazak u EU, klauzulom im je određeno da poglavlje 23 ne mogu zatvoriti dok se ne isplati ratna odšteta logorašima. Do danas nije održan nijedan sastanak oko toga - ističe Stipo Mlinarić, koji je i sam proveo 279 dana. Što se tiče izjave Vesne Vučemilović, Mlinarić kaže da za tim nema potrebe.

- Imat ćemo izborni sabor i na njemu ćemo odabrati novo vodstvo. Kao što smo izabrali Škoru, izabrat ćemo i novog predsjednika. Ono što je on doživio u posljednjih godinu dana jest da je od omiljenog čovjeka postao najomraženija osoba u Hrvatskoj, a ne znam ni sam zbog čega. Nema razloga da ga se toliko čereči, što je i glavni motiv njegova sklanjanja - kaže nam Stipo Mlinarić. Ima li raskola u stranci, pitali smo i Stjepu Bartulicu, predsjednika saborskog kluba Domovinskog pokreta.

- Ljudi su ponekad malo previše emotivni u reakciji. Žao mi je što je Škoro ovako podnio ostavku, ali zahvalan sam mu na svemu - rekao je Bartulica, a mi smo i njega pitali vidi li se kao sljedećeg predsjednika stranke. O tome sad ne želi.

- Trenutačno me to ne zanima, na godišnjem sam odmoru, stvari će se brzo smiriti, stranka će u normalnoj proceduri izabrati novog predsjednika - kaže Bartulica, koji napominje i da je saborski klub DP-a i dalje jedinstven te dobro funkcionira.

Komentara 19

DU
dubrix
14:32 21.07.2021.

Postaje zanimljivo...hehe

MM
MMdo
15:01 21.07.2021.

Evo kad je najkriticnije Skoro je opet zbrisao. Iskreno nije mi zao njegovih glasaca jer moras biti naivan da vidis da je lik kao i DP prevarant.

Avatar berija1
berija1
14:28 21.07.2021.

Mlinaric pojma nema sto se dogadja, njeg guraju ispred kao trubu, napisu mu izjave za planiranje nesposoban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije