Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORAVA

Liječnica iz Čakovca: 'Čovjek je imao okupljanje za rođendan, a četiri dana poslije je umro'

Karlovac: Odjel za COVID karlovačke bolnice
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
18.11.2020.
u 21:56

Ovog trenutka u bolnici imamo 98 pacijenata, a osigurano je za sada 102 kreveta, upozorava predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić upozorila na ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sustav. Napominje kako u posljednja dva tjedna prate stopostotni porast broja pozitivnih pacijenata

- Svaki dan u bolnicu primamo više pacijenata nego što ih otpuštamo, a problem je tim veći što primamo teške oblike bolesti i što dolazi sve više mlađih pacijenata koji zahtijevaju dugotrajno liječenje - rekla je Renata Čulinović Čaić za RTL i dodala: - Linearni porast koji mi bilježimo nama radi problema, jer nam se gomila sve više i više pacijenata koji traže intenzivno liječenje. Ovog trenutka u bolnici imamo 98 pacijenata, a osigurano je za sada 102 kreveta

VIDEO: U Hrvatskoj najgori dan od početka epidemije: Imamo 3251 novozaraženih i 38 osoba je preminulo.

Ističe kako je isplaniran i rezervni smještaj, no i da vjeruje kako će on ubrzo morati biti stavljen u funkciju. Međimurski liječnici ranije su objavili priopćenje u kojem traže striktno poštivanje mjera, kao i stroga kontrola. 

- Po potrebi, ako će biti ozbiljna situacija, zalažemo se i za kažnjavanje zbog nenošenja maski. Treba organizirati rad od kuće svima za koje je to moguće, srednjoškolci online nastavu, kontrolu u  trgovačkim centrima, u dućane postaviti zaštitare koji će brojati koliko kupaca ima, ograničenje obiteljskih okupljanja, jer prije neki dan je jedan gospodin imao okupljanje za rođendan, a četiri dana nakon toga je bio mrtav - rekla je čakovečka liječnica. 

VIDEO: Markotić objasnila koje su moguće teške posljedice bolesti COVID-19

Komentara 8

DU
Deleted user
00:15 19.11.2020.

Nisam ni znao da ljudi koji su danas zivi sutra mogu i umrijeti

AA
aabbcc
22:27 18.11.2020.

90-ih godina su bili sve po dva u krevetu a kreveti i po hodnicima, cekaonicama i svugdje u bolnici. Bilo je tesko ali nisu ni pola kukali ko ovi danas.

BB
bozo boric
01:44 19.11.2020.

..tek se rodilo i već umrlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije