Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SIMPTOM

Prsti na nogama otkrivaju: Ako vam se pojave ovakve promjene, možda ste zaraženi

Foto: Pixabay
31.08.2020.
u 13:18

Najčešće se pojavljuju na nožnim prstima, ali i na petama i prstima ruku

Suhi kašalj, vrućica i kratkoća daha od početka pandemije uzimaju se kao glavni simptomi bolesti COVID-19. S vremenom su se među različitim pacijentima uočili i neki drugi simptomi poput gubitka osjeta okusa i mirisa, a prema najnovijim saznanjima može izazvati i kožne promjene.

Liječnici su te promjene nazvali "Covid toes" (Covid nožni prsti), a radi se najčešće o oteklinama crvene ili crvenoljubičaste boje koje su osjetljive, svrbe i/ili stvaranju osjećaj "žarenja". Najčešće se pojavljuju na nožnim prstima, ali i na petama i prstima ruku, prenosi IG60.com

 Joanna Harp, američka dermatologinja sa Sveučilišta Cornell, specijalizirana za kožne poremećaje povezane s unutarnjim bolestima, kazala je da većina pacijenata kod kojih je uočena ova promjena bila asimptomatska ili su imali blage simptome i najčešće se potpuno oporave kod kuće.

Humberto Choi, liječnik iz klinike u Clevelandu, objašnjava da nije neuobičajeno da netko tko ima virusnu infekciju dobije ima osip ili mrlje na tijelu. - To se može dogoditi s drugim virusnim respiratornim infekcijama poput ospica - kaže Choi pa dodaje: "ovo stanje može uzrokovati malo začepljenje ili mikro ugrušci u krvnim žilama koje se nalaze u nožnim prstima".

Ključne riječi

Komentara 18

PI
Pipiripi4
14:18 31.08.2020.

Kakva sprdačina, svašta sam već pročitao da je posljedica korone: bol u mišićima, proljev, opadanje kose, stezanje u prsima, glavobolja, nedostatak apetita, nedostatak okusa i mirisa, suhe oči, suha usta, i sada to na nožnim prstima

CA
cassiano
14:34 31.08.2020.

Novi simptom je da nemate simptome

DU
Deleted user
14:01 31.08.2020.

Uh, dobro je ! Već sam pomislio da sam dobio neku spolnu boleštinu, a kad ono samo korona....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije