Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRUDSKI PROCES Dva sastanka u 15 dana

Čović, Dodik i Tihić sa Sanaderom

22.03.2009.
u 23:00

Nastavak razgovora prudske trojke zakazan je za srijedu uoči početka zasjedanja Vijeća za provedbu mira (PIC) na kojemu će se i službeno predstaviti novi visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Potvrdio je to za Večernjak predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji očekuje da se nakon višednevnog zastoja ponovno otkoči proces koji je zapao u probleme zbog stalnih pritisaka javnosti. Istodobno valja reći kako je zbog opterećenosti unutarstranačkim procesima, posebice u SDA, prudski dogovor poslužio za jačanje stranačkih frakcija.

- Sastanak će se održati pred samu sjednicu Vijeća za provedbu mira u BiH kako bi direktorima PIC-a mogli prenijeti kako se ovaj proces nastavlja. Pokušat ćemo napraviti analizu je li se stvorilo ozračje kojim tempom ići vezano uz procese koje vodimo.

Želimo napraviti jednu novu koncepciju oko suradnje s novim visokim predstavnikom kojemu bi ponudili takvu suradnju”, rekao je Čović. Prvi sastanak bit će analiza nastavka pregovora prudske trojke, a novi sastanak predviđen je za tjedan dana kada bi se dodatno ojačao kredibilitet i potpora koju za nastavak procesa imaju trojica političara u BiH.

- Okupit ćemo se na marginama otvaranja mostarskoga Sajma, a dolazak su potvrdili Tihić i Dodik. Tada ćemo najvjerojatnije organizirati sastanak s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, dodao je Čović. Predsjednik HDZ-a BiH je ranije Sanadera izvijestio o tijeku ustavnih promjena i napretku koji je postigao s čelnicima SDA Sulejmanom Tihićem i SNSD-a Miloradom Dodikom.

Očekuje se da bi u Mostaru trojica političkih lidera trebala započeti razgovarati o konkretnijim stvarima, prije svega o izmjeni Ustava BiH.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije