Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prioritet sektor kućanstva'

Ćorić: Uvjeren sam da do manjka plina neće doći. Pripremljeni smo na negativne scenarije

Zagreb: Tomislav Ćorić o povećanju cijena goriva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.04.2022.
u 09:44

Ćorić nije htio komentirati rekonstrukciju Vlade, kao ni informacije prema kojima se kao njegov nasljednik spominje Davor Filipović

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić ustvrdio je kako je siguran da do nestašice plina u Hrvatskoj neće doći. 

- Za razliku od najvećeg broja članica EU-a, Hrvatska može biti mirna oko opskrbe električnom energijom, plinom i naftnim derivatima - rekao je Ćorić koji sudjeluje na susretu izvoznika u organizaciji tjednika Lidera.

- Uvjeren sam da do bilo kakvog prekida opskrbe, odnosno manjka plina neće doći. Mi smo pripremljeni na negativne scenarije. Krizni tim ima za cilj razraditi scenarije ukoliko dođe do smanjenja, kako plin raspodijeliti. Prioritet je sektor kućanstva, stanovništvo. Kada bi i došlo do takve situacije, a vjerujem da neće, smanjuje se isporuka dijelu velikih potrošača, a kod nas imamo nekoliko takvih tvrtki, no uvjeren sam da Hrvatskoj to ne prijeti - poručio je ministar. 

Istaknuo je i da je rad podzemnom skladišta plina Okoli redovan.

Što se tiče vaučera za plin, rekao je da se, kada se govori o subvencijama za plin pravnim osobama, radi o njih oko 40 tisuća i vjeruje da im to može biti pomoć u ublažavanju udara na poslovanje.

Govoreći o koncesiji za korištenje hidroelektrane na solinskoj rijeci Jadro, kazao je kako nije bitno čime se tvrtka koja je dobila koncesiju ranije bavila. 

- Odlučio sam ne odgovarati na zlonamjerne tendencije. Nebitno je čime se osoba u proteklom razdoblju bavila. I druge pravne osobe, koje su se javile, nisu se u prošlosti bavile energetskom djelatnošću - kazao je. 

Ćorić nije htio komentirati rekonstrukciju Vlade, kao ni informacije prema kojima se kao njegov nasljednik spominje Davor Filipović.

VIDEO Od 1. travnja plin skuplji prosječno 16 posto, a struja 9,6 posto

Komentara 1

ČI
Čilipi
11:55 01.04.2022.

Hrvatska koja u svojim rezervama ima dovoljno plina za svoje potrebe očekuje moguće redukcije ..za ne povjerovati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije