Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSPAS

Ćorić: Cilj nam je smijeniti nesposobnu Milanovićevu vladu

ruža tomašić,pero ćorić
Duško Mirković/PIXSELL
24.05.2013.
u 14:09

Mislim da ni ne treba reći da svaka osoba ili opcija iza koje stoji Milanović neće dobiti potporu HSPAS-a – kaže Ćorić.

VUKOVAR – Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, nakon današnjeg stranačkog sastanka odlučio je izaći u javnost da bi, kako je sam rekao, demantirao medijska nagađanja da će njegova stranka sudjelovati u koaliciji stranaka protiv HDSSB-a i dati potporu Ivici Vrkiću za gradonačelnika Osijeka.

– HSPAS zajedno s partnerima ima svoga kandidata za župana Osječko-baranjske županije te kandidate za gradonačelnike Đakova i Belog Manastira. Imamo i kandidate za gradonačelnike Vukovara, Vinkovaca, Županje i Slavonskog Broda u drugom krugu s istim partnerima. U svim tim mjestima imamo realne šanse za pobjedu. Međutim, sve to ne znači da ćemo u Osijeku sudjelovati u antihadeesesbeovskoj koaliciji – rekao je Ćorić koji nije precizirao kome njegova stranka daje podršku, ali i iz čijih je riječi mnogo toga jasno.

Istaknuo je i da je HSPAS ostvario svoje političke ciljeve za ovu godinu tijekom koje su ušli u europarlament te postali peta politička stranka po snazi u Hrvatskoj prema broju osvojenih mandata nakon lokalnih izbora.

– Završni cilj nam je smijeniti aktualnu i nesposobnu vlast na čelu sa Zoranom Milanovićem. Mislim da ni ne treba reći da iza koga god stoji Milanović, da ta osoba ili opcija neće dobiti potporu HSPAS-a. Milanović je za našu predsjednicu rekao da je elementarna nepogoda tako da sve, gdje god postoji i njegova sjena, nije moguće za suradnju s nama. Primjer toga je i Ivica Vrkić kome sigurno neće dati podršku jer iza njega stoje Milanović i Borzan. Ta odluka nije rezultat trgovine nego jer želimo dosljedno nastaviti i provoditi što smo zacrtali – rekao je Ćorić.

Priopćenjem za javnost oglasio se i HDSSB grada Vukovara koji poziva svoje članove, simpatizere i birače da u drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara daju svoj glas onom kandidatu čiji su stavovi, o pitanju uvođenja dvojezičnosti u grad Vukovar, isti kao stavovi HDSSB-a. Smatraju da glas treba dati onome koji će se tijekom svoga mandata zauzimati za izuzeće Vukovara od primjene navedenog zakona, kako kod zakonodavne tako i kod izvršne vlasti.

>>HSP dr. Ante Starčević ušao u krug najjačih političkih stranaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije