Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM STOČARIMA
Povratak na članak

Čopor vukova zaklao 87 ovaca: 'Stalno ih čujemo. Nekidan je viđeno 9 komada u podne na cesti'

Potencijalno rješenje bilo bi i u odstrelu vukova, no on se u Hrvatskoj nije dogodio već osam do devet godina jer su vukovi zakonom zaštićena vrsta

Komentari 53

DS
dado_sk
09:15 19.04.2021.

To im je u prirodi. Kolju što više. I onda se danima hrane na tom mjestu. Prvo jedu iznutrice i jetra im je najslađa. Zato što tu počinje najbrže truljenje. A najveća poslastica im je pas.

VL
DU
Deleted user
09:48 19.04.2021.

treba te vukove cijepiti astrazenecom

VL
AU
austrougarskigeneral
09:53 19.04.2021.

vukovi su zaštićena vrsta nitko im ne smije ništa

VL
PU
Pupavac
09:21 19.04.2021.

Bitno da gospoda iz grada bore se za kojekakve životinje koje su vidli jedino na slici ili televiziji,isto takav je slučaj gdje su kod mene otvorili neki azil za pse lutalice koji iz tog azila svako malo pobjegnu pa kolju ljudima kokoši, zeceve a jednom susjedu su zaklali magarca

VL
AM
Axis Mundi
20:31 19.04.2021.

Mogu razumjeti štetu koju je pretrpio vlasnik i njegov jad i bijes, no ne mogu razumjeti čuđenje nad činjenicom da životinja napada i jede drugu životinju (zakon jačega!), i to, pazi čuda - vuk ovcu ili janje! Vlasnik ovaca i janjadi ima ekonomski interes i računicu, on ih drži, hrani i ubija radi svoje dobrobiti i profita, a živi na par metara ili kilometara od čopora vukova, no baš je tu odlučio držati ovce i janjad. Šta bi sad trebali, otjerati vukove, medvjede i ostale opasne životinje iz njihovih prirodnih staništa ili još bolje, njih ubiti samo zato da bi čovjek na miru mogao zarađivati na uzgoju i ubijanju druge vrste životinja? Bitno da čovjek sebi ugodi, nije važno što pritom ubija životinje, uništava prirodu itd, a buni se kad se životinje međusobno poubijaju i pojedu i uništavaju sve što stignu. To je priroda, to je život životinja. Na vlasniku je bilo da osigura ovce i janjad u takvoj mjeri da im ni King Kong ne bi mogao prići.

VL
NN
nikola.nikola50@hootmail.com
09:17 19.04.2021.

Ovoj drzavi sve je bitnije od njenih gradjana, nije bukvalno kriva drzava vec krive vlasti do sada

VL
KO
Kopančanin
09:18 19.04.2021.

Nema šanse da bi preživjeli u Slavoniji. Nema te sile i zakona koji bi me spriječio da zaštitim svoje stado. Brzo bi se naučili da ne prilaze mojoj štali.

VL
OV
ovcalila
20:21 19.04.2021.

kako su vukovi uspjeli provaliti u ovakvu blindiranu štalu, mora da imaju ikaznicu zna se

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
13:24 19.04.2021.

Davno je znano da je u Hrvatskoj rijec organizacija nepoznat pojam, osim kad je u pitanju organizirani kriminal, jer je isti jedino sto je u Hrvatskoj organizirano, i to jos jako dobro. Ovaj i slicni slucajevi iz lovnog gospodarenja je samo 1 od primjera. Vukove je zabranjeno odsterljivati, pa su se razmnozili. Istovremeno se srne jeleni i ostala prirodna hrana vukova izlovljava sve u 16, i od lovaca i od krivolovaca. Daklem prirodne hrane narasle populacije vukova sve je manje,, i imamo ovo....Toliko o organizaciji. Usput, i stocari u krajevima gdje ima vukova nerjetko skrtare tam gde ne bi trebali..Ne mogu se svi psi fajtati sa vukovima, bez obzira na velicinu (pasa). U ovom slucaju, da su mesto ta 2 zaklana psa, na njihovom mestu bili recimo; 2 ili 3 sarplaninca, kavkaska ovcara, kangala, juznoruska ovcara, komondora, askaray-a, akbasa, anadolska ovcara,,,,, uz nesto prethodne obuke) siguran sam da se to ,ne bi dogodilo. Ali, kaj je tu je, pogotovo kad se spara na novcima i vremenu tam gde ne treba.

VL
DU
Deleted user
09:00 19.04.2021.

H&K to rješava brzo i precizno

VL
SC
Serious_Callers_Only
08:47 19.04.2021.

Auuuuu.

VL
KN
knox
11:39 19.04.2021.

Zato se ima Tornjake, zar ne?

VL
Avatar Belski
Belski
09:30 19.04.2021.

Uspori malo! Još dva žuta do blokade korisničkog profila na 48h.

VL
ID
ivo.dzinic
09:21 19.04.2021.

Meni kad bi takvo sto napravili sacekao bi kraj lesina i jednog po jednog smaknio tako da iducih nekoliko godina ne bi bilo ni traga vuku.

VL
Avatar madcap
madcap
10:23 19.04.2021.

A koji je to posao stočara nego da zaštiti domaće životinje, da svira frulicu? Nije kriv vuk, nego ovi kojima ne moš dat ni ovce da čuvaju bukvalno. Ti niškoristi bi pucali u ugrožene životinje jer su niškoristi.

VL
HO
homophob
12:59 19.04.2021.

Vlasnik blaga ima pravo zastititi svoje zivotinje a drzava neka stiti vukove - svako svoje. Ovdje u USA ima ZRACNE puske kalibra 11.4mm kojima ubijaju divlje svinje nocnim teleskopskim nisanima na 300 metara. Cjena dosta visoka opremljena prigusivacem i teleskopskim nisanom oko 2+ tisuce dolara ali sto ubije divlju svinju mraknut ce i vuka a precizna za gadanje papirnatih meta do 800 metara. Airforce Texan cjepivo za vukove!

VL
FR
Franko777
09:15 19.04.2021.

Bi meni zaklali. Dezurao i ubijao koliko ih god ima pa zakopat bez dokaza. Kad ih par iz čopora ubiješ ostali te zaobilaze u širokom luku

VL
SI
sisavac
12:10 19.04.2021.

stvari su se omakle kontroli, i vukovi i čagljevi su se namnožili kao nikad prije, a politika i dio ljudi se ponaša kao da je to prirodno, oni samo 'vraćaju' svoj prirodni teritorij. samo nastavite gledati national geografic u svojim sobicama, kad vas na cesti jednom ščepa ovakva živina, budete se probudili. što mislite da su naši staro to potamanili zato jer su bili fini i umiljati, a ukusni?! svi koji nemaju nikakvu životinju o kojoj se brinu ili od nje žive, nemaju pojma o ovome. većina vas samo ponavlja, kao papagaji, zaštitite se, životinje, dignite ogradu. vukovi napadaju usred bijela dana, ogradu postaviti nema smisla kad ih imaš vani, a u ograđenom prostoru ih čuvati je teško, vukovi, njih nekoliko, riješe pse u par minuta. mislite da je npr. njemački ovčar nešto posebno? ili ove krvoločne pasmine? jedan vuk savlada bez puno problema tornjaka, alabaja, kangala. rijetko se koji pas može postaviti na vuka. eto vam u bosni, sve puno snimaka kamera kako vuk uzme psa sa lanca, otkine ga kao da su žniranci u pitanju. al ok, treba ih zaštititi. predlažem lokacije u gradskim parkovima. kad nisu opasni...

VL
ST
Startrack
14:57 19.04.2021.

Ja kolko razumijem vi pogresno pisete ovdje. Kao vlasnik ima pravo ubit vuka ako napadne. Vlasnik mora biti proaktivan i trazit vukove po sumi nemoza cekat kad ce napast.

VL
FR
franjo
12:17 19.04.2021.

Treba te zaklane ovce odnijeti ispred sabora.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.