Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Trump:

'Comey je napuhan i razmetljivac. FBI je bio u kaosu'

Donald Trump
11.05.2017.
u 20:57

Planirao sam ga smijeniti bez obzira na preporuku, istaknuo je Trump u intervjuu

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je bivšeg direktora FBI-a Jamesa Comeya, kojega je u utorak smijenio s dužnosti, "napuhancem" i "razmetljivcem", dodavši da bi ga bio smijenio i da to nisu predložili dužnosnici ministarstva pravosuđa, javljaju u četvrtak agencije.

"Napuhan je i razmetljivac je. FBI je bio u kaosu", izjavio je Trump u razgovoru za NBC, što je njegov prvi istup nakon što je nenadano smijenio Comeya s čela FBI-a. Comey je vodio istragu o mogućoj upletenosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. i mogućim vezama Trumpovih pomoćnika u kampanji i Moskve.

"Spremao sam se otpustiti Comeya. Moja je to odluka. Planirao sam ga smijeniti bez obzira na preporuku", istaknuo je Trump u intervjuu.

No, Bijela kuća je početkom tjedna priopćila da je Trump donio odluku o smjeni Comeya nakon preporuke glavnog državnog odvjetnika Jeffa Sessionsa i njegova zamjenika Roda Rosensteina, a isto je kazao i potpredsjednik Mike Pence.

"Predsjednik Trump je dobro odlučio da prihvati preporuku ministra i njegova zamjenika i zatraži od ravnatelja FBI-a da odstupi s položaja", kazao je Pence u srijedu.

Komentara 5

Avatar niwrad
niwrad
21:55 11.05.2017.

Totalitaristi u formi ljevičara iliti demokrata svakodnevno prezentiraju svoj totalitaristički karakter i nemogućnost prihvaćanja demokracije tako da se vrište, histeriziraju i dižu se na zadnje noge na svaku odluku novog predsjednika. Što god Trump napravio to se interpretira kao kraj svijeta. To je lijepi primjer projekcije nemogućnosti prihvaćanja demokracije od strane ljevičara.

PL
@ploto@
22:04 11.05.2017.

FBI je zadnjih par godina vise sličio na medijsku prostitutku,nego na ozbiljnu državnu agenciju.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:14 11.05.2017.

Ovo je najlazljiviji čovjek na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije