Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobna utrka

Tvrde da se ne osjećaju krivima, a jurili 210 na sat

marin čolak,dalibor opačak
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
15.11.2013.
u 07:45

Čolak se u međuvremenu oženio i, kako je kazao sucu dajući osobne podatke, supruga mu je trudna, a Opačak je otac dvoje maloljetne djece

Suđenje automobilistima Marinu Čolaku (29) i Daliboru Opačku (36), optuženima za nesreću u kojoj je zbog jurnjave na autocesti pokraj Bosiljeva u studenom 2010. poginula Čolakova suvozačica, studentica Ivana Obad počelo je jučer na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Bivšim prijateljima, čije se prijateljstvo raspalo poslije nesreće, sudi sudac Milenko Đaković pred kojim je Čolak kazao da se ne osjeća krivim, a Opačak je dodao: – Poštovani sude, nipošto se ne osjećam krivim.

Čolak se u međuvremenu oženio i, kako je rekao sucu dajući osobne podatke, supruga mu je trudna, a Opačak je otac dvoje maloljetne djece. Obojici je nakon nesreće oduzeta vozačka dozvola i ta je mjera i dalje na snazi i nakon posljednjeg pravomoćnog rješenja, a optuženi svakih dva mjeseca imaju pravo tražiti da im ona se ukine, o čemu odlučuje izvanraspravno sudsko vijeće.

Iako je optužnica protiv njih zaprimljena lani u travnju na karlovačkom sudu, spis je završio na zagrebačkom sudu nakon što na karlovačkom nije bilo pomaka u procesu. Čolak i Opačak optuženi su da su 5. studenog 2010. oko podneva, jureći autocestom, pokraj čvora Bosiljevo skrivili nesreću u kojoj je poginula Ivana Obad.

Čolak je, prema optužnici, vozio Ferrari pretjecajnim trakom brzinom od 188 km/sat te je počeo prelaziti iz pretjecajnog traka u desni zapriječivši prolaz Opačku, koji je Nissanom, brzinom od 210 km/na sat, pretjecao Čolaka... Udario je u stražnji bočni dio Ferrarija, koji je sletio s ceste i zapalio se.

Čolak, koji je i sam bio teško ozlijeđen, branio se u istrazi da je taj dan s prijateljima htio na Grobniku, na kojem je držao rekord staze, promatrati utrku i da je Ivana htjela ići s njim. Tvrdio je da između njega i Opačka, koji je želio srušiti njegov rekord na Grobniku, nije bilo dogovora o tome da se utrkuju...

Osim svjedoka nesreće saslušat će se i svi prometni vještaci, a rađena su tri prometna vještačenja.

Komentara 14

GV
golub Vaso
19:21 15.11.2013.

namjerno napravili djecu da imaju 'olakotnu okolnost', zanima me presuda. već smo imali sličan slučaj u makasrkoj...

KB
kresimir.buben
18:21 15.11.2013.

Nema se šta komentirati. osuditi ih na največu moguću kaznu. Dosta je takvih divljaka na našim cestama

ŽI
žić
18:30 15.11.2013.

po njima,cura je sama kriva kaj je poginula,jer im se je uvukla u auto....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije