Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak mandata

Čobanković podnio ostavku, Sabor prihvatio. Više nije zastupnik

Petar Čobanković suđenje,portal (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
20.03.2013.
u 11:09

Što se tiče Petra Čobankovića, mi smo tu izjavu o ostavci prihvatili i kolegi prestaje mandat onog dana kada Sabor bude o tome donio odluku, a za pretpostaviti je da će to biti u petak – objasnila je Sobol.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) prihvatilo je danas ostavku bivšeg HDZ-ova ministra poljoprivrede Petra Čobankovića te odbilo zahtjeve za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika Giovannija Sponze, potpredsjednika IDS-a, i HNS-ova Gorana Beusa Richembergha. Giovannija Sponzu želio je tužiti Plinio Cuccurin zbog klevete, a Beusa Richembergha zbog sramoćenja na javnom mjestu Ante Rotim.

– S obzirom na to da je riječ o privatnim tužiteljima, tj. zahtjevu da se skine imunitet zbog klevete, odnosno sramoćenja na javnom mjestu, mi smo kao Povjerenstvo kao i do sada te zahtjeve odbili i predlažemo da se imunitet ne skida – objasnila je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Kao što je i najavio, HDZ-ov bivši ministar poljoprivrede Petar Čobanković podnio je ostavku na mjesto zastupnika. On je u slučaju Planinska priznao krivnju i nagodio se, a u postupku protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, kojeg se tereti da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici te zakinuo državni proračun za najmanje 26,4 milijuna kuna, pojavit će se kao svjedok. Sud je Čobankovića osudio na godinu dana zatvora koji će zamijeniti dobrotvornim radom na slobodi za opće dobro.

– Što se tiče Petra Čobankovića, mi smo tu izjavu o ostavci prihvatili i kolegi prestaje mandat onog dana kada Sabor bude o tome donio odluku, a za pretpostaviti je da će to biti u petak – objasnila je Sobol. Na njegovo mjesto u Saboru zasjest će gradonačelnik Županje Davor Miličević, s liste u V. izbornoj jedinici, no njegov izbor još mora potvrditi i Predsjedništvo HDZ-a.

Komentara 6

LA
lacković
14:40 20.03.2013.

suučesnik u teškom kriminalnom djelu oštećivanja državnog proračuna dobije godinu dana društveno-korisnog rada.....što bi obični smrtnici dobili za takvo nešto? al opet, jedna dobra stvar je u tome što pravosudni sustav neće bankrotirati zbog svakodnevnog prekomjernog pražnjenja zatvorskih kuhinja od strane čudnovatog čoa.

ME
Medici
14:05 20.03.2013.

Nije znao stati kada je trebalo.

ZA
Zagaboka
15:00 20.03.2013.

Zna li netko kada ce Kresimir Milanovic poceti graditi sa novcem iz Ljubljanske banke, sta ako pane uskoro ova vlast hoce li njegov dug kada osjete pad Linic pisati kao javni dug drzave !????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije