Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čobanković najavio rebalans proračuna

čobanković
Goran Ferbežar/Pixsell
01.03.2010.
u 22:52

Poznato je samo to da zbog smanjenja novca za poticaje prekrajanje državnog proračuna nije potrebno, pa bi Čobankovićeva najava trebala predstavljati znatnije izmjene državnih financija od preraspodjele unutar jednog ili nekoliko ministarstava.

Do rebalansa proračuna ja ne mogu govoriti o povećanju poticaja – kazao je u Dnevniku Nove TV ministar poljoprivrede Petar Čobanković i tako neizravno najavio ono što su dosad kategorično demantirali svi članovi Vlade. U Banskim dvorima razmišlja se o rezanju troškova i preraspodjeli državnog novca. Kada bi se trebao dogoditi prvi ovogodišnji rebalans proračuna, nije poznato.

Poznato je samo to da zbog smanjenja novca za poticaje prekrajanje državnog proračuna nije potrebno, pa bi Čobankovićeva najava trebala predstavljati znatnije izmjene državnih financija od preraspodjele unutar jednog ili nekoliko ministarstava. Inače, prije tjedan dana u Ministarstvu financija moglo se čuti da su prihodi u prvih mjesec dana ove godine iznosili 7,7 milijardi kuna (3,6 posto manje u odnosu na siječanj 2009.), a rashodi su iznosili 9,6 milijardi kuna (devet posto veći nego prije godinu dana). Riječ je, međutim, o nepotpunim podacima jer je posljednji dan siječnja bila nedjelja, pa je dio siječanjskih prihoda u državnu blagajnu uplaćen prvoga dana veljače.

Komentara 23

BI
bigboii
15:07 02.03.2010.

Ministarstvo poljoprivrede treba napraviti interni rebalans jer su iznosi poticaja daleko iznad prosjeka zemalja EU, a to ćemo ulaskom u Uniju ionako morati prilagoditi.

Avatar comparator
comparator
09:54 02.03.2010.

Cijela politika je loša zatim ekonomska a s time i poljoprivredna.Moral mnogih političara je upitan pa kako bi onda politika bila ta koja štiti interese hrvata i Hrvatske.Žrtvovanje seljaka i sela stvara novu vojsku nezaposlenih ,a mogla bi biti jedna od najjaćih grana privrede jer se jesti mora.

BI
bigboii
18:34 02.03.2010.

Ne mogu opravdati seljacima ovaj prosvjed, pogotovo kad ih vidim u traktorima od pola milje eura! Svi bi oni sadili samo žito, a nitko neće voće i povrće pa to moramo uvoziti...to je hrvatski seljak, samo bi radio ono gdje dobiješ najveći poticaj za najmanje rada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije