Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Čobanković na sudu: Kriv sam! Odlazim iz Sabora i politike

Petar Čobanković suđenje,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.03.2013.
u 10:25

Nisam sretan što mi se ovo dogodilo. Ali nažalost, dogodilo mi se. Što se tiče ovog danas, zadovoljan sam jer ovako ću okajati dio svojih grijeha.

Petar Čobanković, bivši ministar poljoprivrede te jedan od optuženika u aferi Planinska priznao je krivnju te se jutros na pripremnom ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu nagodio s USKOK-om. Osuđen je na godinu zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, što znači da će sud odlučiti da Čobanković svoju kaznu odradi u nekoj od državnoj institucija koje se bave humanitarnim radom. Čobankovićev  odvjetnik Mate Matić kazao je da će se odreći žalbe na presudu, što znači da će ona odmah postati pravomoćna.

Upitan je li zadovoljan ovakvim razvojem situacije, Čobanković je rekao:

– Teško mi je reći. Nisam sretan što mi se ovo dogodilo. Ali nažalost, dogodilo mi se.  Što se tiče ovoga danas, zadovoljan sam jer ovako ću okajati dio svojih grijeha. Upitan da pojasni zašto mu se to dogodilo, Čobanković je odgovorio:

– Dogodilo se. Možda nisam imao dovoljno hrabrosti reći "ne" i otići, kao što ću sada otići iz Sabora i iz politike.

Čobanković je najavio da će svoj saborski mandat vratiti stranci, a na upit kako bi sada ocijenio suradnju s Ivom Sanaderom, kratko je rekao :

– Evo vidite kako je, završilo je na sudu.

U aferi Planinska zbog zloporabe položaja i ovlasti teške oko 37 milijuna kuna, osim Čobankovića, još su optuženi i bivši premijer Ivo Sanader, bivši saborski zastupnik HDZ-a Stjepan Fiolić, Mladen Mlinarević te dvije pravne osobe. U odnosu na njih pripremno ročište se nastavlja i tijekom njega trebali bi biti izneseni dokazni prijedlozi stranaka te bi se trebao odrediti početak suđenja.

Stjepan Fiolić, kao i Čobanković, priznao je krivnju, no za razliku od njega, nije se nagodio s USKOK-om. U predstojećem sudskom postupku Čobanković će se vjerojatno pojaviti na sudu u svojstvu svjedoka

>>Nagodba Čobankoviću, ostali idu u postupak?

Komentara 52

TI
tikalo
12:06 07.03.2013.

Ok, čovik se nagodija sa uskokom, ali nije mi jasno država je oštećena za 20-tak miljuna kn znači bila je krađa od 20 milja kn, ako neko opljačka kladionicu i ukrade 10 tisuca kn dobije 3 godine zatvora, a političariri zloporabe povjerenje građana što se po novom zakonu dodatno kaznjava, a u pravilu budu drastično manje kažnjeni.

OB
-obrisani-
12:06 07.03.2013.

Prilikom posjeta ministra Čobankovića radnoj organizaciji u kojoj sam radio, upitao sam (dobronamjerno) dotičnog: koliko ima trsova i koliko proizvodi vina on se ogradio i rekao: to ima moj sin (koji je usput rečeno rođen 1986.g), njegov sin je imao tada18 godina. Zašto se ogradio i zašto je to rekao. Ja se ne sramim onoga što imam i ne opravdavam se to je mog sina ...

TU
turko
10:55 07.03.2013.

I ja bi se nagodio za kaznu bez zatvora,kad bih prije stekao velike koristi ovakvi ništkoristi se uvijek nagode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije