Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opatija

Čobanković i Vidošević otvorili Konferenciju o sigurnosti hrane

cobankovic
Goran Kovačić/Pixsell
04.05.2010.
u 15:18

- Dvanaesto će poglavlje biti zatvoreno, no to nije kraj. Moramo pratiti regulative EU gdje ne postoji nacionalna, već zajednička poljoprivredna politika. Slično je i sa sigurnošću hrane.

Ministar Petar Čobanković i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević otvorili su u Opatiji dvodnevnu, četvrtu po redu Konferenciju o sigurnosti hrane koja je atraktivnim temama privukla predstavnike nadležnih tijela, inspektorata i ljude iz poslovnog sektora i gospodarstva. Dok je Vidošević pohvalio domaću prehrambenu industriju koja je dominantno u rukama hrvatskog kapitala, Čobanković se osvrnuo na usklađivanje hrvatskih prehrambenih propisa s onima EU.

- Dvanaesto će poglavlje biti zatvoreno, no to nije kraj. Moramo pratiti regulative EU gdje ne postoji nacionalna, već zajednička poljoprivredna politika. Slično je i sa sigurnošću hrane - EU stalno diže ljestvicu kriterija, a zemlje članice je moraju pratiti.

Ove će godine na konferenciji biti riječi o kretanju roba među članicama EU i priključivanju "trećih" zemalja tom tržištu. Također, raspravljat će se o kontroli hrane životinjskog podrijetla, primjeni "starih" propisa sigurnosti, kao i uvođenju novih propisa prehrambenog zakonodavstva. Drugi dan konvencije rezerviran je za male objekte. Sudionici će biti upoznati sa svim aktivnostima koje nadležne institucije poduzimaju kad je o sigurnosti hrane riječ i naučiti kako ih najbolje primijeniti u proizvodnji, preradi i daljnjoj distribuciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije