Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u Dubrovniku

Plenković otkrio: 'Jutros je ponovno upućena prijetnja meni i članovima Vlade'

Dubrovnik: Dubrovačko-neretvanska županija danas obilježava svoj dan
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/18
12.05.2023.
u 11:59

"Trenutačno je postrojba interventne policije ispred Vlade", kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Dubrovniku u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije. Obratio se medijima te komentirao aktualne teme, a otkrio je kako je jutros njemu i članovima Vlade upućena prijetnja. Naime, komentirao je izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) za 2022. godinu, prema kojem kibernetički napadi rastu.

"Imali smo rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost. Postojale su dvije skupine koje su identificirane. Imali ste teroristički napad Bezuka prije sad već skoro tri godine na Banske dvore. Taj mladi čovjek je to napravio zbog ozračja i okružja u kojem je odrastao. Netko mu je dao oružje, netko ga je naučio pucati i netko je kod njega izazvao i onaj voljni moment koji je najbitniji. Imali smo sreću da on nije uspio u svojoj nakani. Međutim, takve prijetnje postoje", naveo je te se osvrnuo na novu prijetnju. 

Dubrovnik: Dubrovačko-neretvanska županija danas obilježava svoj dan
1/10

"Trenutačno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros ponovno upućena prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno. Mi moramo raditi na suzbijanju takvih skupina", kazao je premijer te pojasnio kako sve službe koje se time bave moraju biti angažirane.

"Hrvatska je demokratska zemlja, zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava, u kojoj se poštuju institucije i ustavni poredak. Sigurno da oni ljudi koji žele nasilnim putem rušiti vlast neće ostati neprimijećeni. Država i njene institucije će djelovati, djeluju cijelo vrijeme", kaže.

VIDEO Postrojba interventne policije ispred Vlade

Osvrnuo se i na dva tragična događaja koja su protekloga tjedna potresla Srbiju: "Mislim da smo mi pokazali itekako žaljenje i suosjećanje za dva teška zločina u Srbiji. To su nevjerojatne tragedije, nevjerojatni zločini. Poruke sa strane države mislim da su bile iskrene i pune sućuti. Naravno da i mi gledamo kako učiniti sve da se takvi događaji ne ponove, ne samo u Srbiji nego bilo gdje." 

Komentirajući Let 3, hrvatske predstavnike na Eurosongu, kazao je: "Drago mi je da su u finalu, želim im puno uspjeha."

Na pitanje sviđa li mu se pjesma, dodaje: "Mislim da je jako provokativno dobro pogođena. Što se tiče toga, bilo bi dobro da svi ovi koji su toliko oduševljeni, mislim na politiku s lijevog spektra, da su bili tako kao i oni hrabri i odvažni kad se glasalo o vojnoj pomoći Ukrajini u Hrvatskom saboru, a ne da su pobjegli i imali proruski stav, a sad im je simpa kako Let 3 trola Putina. Prema tome, malo konzistentnosti ne bi bilo loše."

Vezano uz to ima li Hrvatska infrastrukturu za potencijalno domaćinstvo Eurosonga, Plenković ističe: "Kada je Riva osvojila Eurosong, onda je održan u Lisinskom u Zagrebu. Ne sjećam se da je bilo problema u Lisinskom, nije to bilo tako davno." 

Dubrovnik: Dubrovačko-neretvanska županija danas obilježava svoj dan
1/16

Komentara 54

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
12:38 12.05.2023.

Ma nije valjda.

SS
simpatican.simpa
12:21 12.05.2023.

Počelo odvraćanje pažnje i izigravanje žrtve. Nije uvjerljiv AP. Možda je gospođa Bara ili gospon Štef iz Dolca s kolicima prolazio na Markovom Trgu, pa je sustav prepoznao prijetnju.

NO
Nordik
12:12 12.05.2023.

Opet novi blindirani A8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije