Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski poduzetnik

Članice Mepas grupe oglasile se u povodu Grbešićeve smrti, Plenković i Jandroković izrazili sućut

Preminuo poduzetnik Mirko Grbeši?, vlasnik Saponije i Kandita
Foto: Zoran Grizelj/Vecernji list
1/3
23.08.2022.
u 19:38

S velikom tugom i žaljenjem objavljujemo da nas je nakon teške bolesti, u 62. godini života, napustio gospodin Mirko Grbešić.

Povodom smrti poduzetnika Mirka Grbešića oglasile su se članice Mepas grupe koju je Grbešić osnovao 1989. 

- S velikom tugom i žaljenjem objavljujemo da nas je nakon teške bolesti, u 62. godini života, napustio gospodin Mirko Grbešić. Djelatnici i uprave Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura sa zahvalnošću i pijetetom sjećat će se vlasnika tvrtki, čovjeka koji je svojim radom, upornošću i vizionarskim pogledom na poslovanje i razvoj, omogućio njihov uspješan rad i na taj način izravno utjecao na izgradnju i sjajne poslovne rezultate u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Svi koji ga poznaju, posebno će se sjećati njegove ljudske dimenzije u poslovanju i životu.

S tugom ali i ponosom, odlučni da nastavimo njegov poduzetnički san u razvoju Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura opraštamo se od našeg vlasnika.

Obitelji i prijateljima izražavamo duboku sućut! Djelatnici i uprave Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura. -

Sućut su izrazili i premijer Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Sa žaljenjem sam primio vijest o preranoj smrti gospodina Mirka Grbešića, jednog od najvećih hrvatskih gospodarstvenika i vlasnika niza poznatih hrvatskih tvrtki.

Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za njegova poduzeća i radnike, ali i za gospodarstvo Hrvatske i BiH. Nedostajat će svima koji su s njim surađivali. Pamtit ćemo ga kao uspješnog poslovnog čovjeka koji je svojim poduzetničkim duhom, znanjem i profesionalnošću unaprijedio poslovanje tvrtki kojima je bio na čelu i koje su pod njegovim vodstvom bilježile stalan rast.

U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i poštovanja uime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno - poručio je Plenković.

- Poštovana obitelji,

s tugom sam primio vijest o odlasku gospodina Mirka Grbešića. U ovom teškom trenutku, želim Vam uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno izraziti iskrenu i duboku sućut.

Hrvatska javnost pamtit će ga kao jednog od najistaknutijih poduzetnika u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svojim bogatim poslovnim iskustvom, znanjem i sposobnošću uspješno je vodio i unaprijedio neke od vodećih tvrtki na tržištu koje zapošljavaju velik broj ljudi. Iako poslovno uspješan i prepoznatljiv, ostao je samozatajna i nenametljiva osoba koja nije zaboravljala širu zajednicu rado pomažući različite društvene, športske i humanitarne aktivnosti.

Odlaskom gospodina Grbešića hrvatska poslovna zajednica ostala je bez jednog od svojih najvažnijih ljudi. Stoga još jednom izražavam iskrenu sućut svim prijateljima, kolegama i suradnicima, a ponajprije Vama obitelji kojoj će zasigurno najviše nedostajati - rekao je Jandroković.

VIDEO: Posljednji ispraćaj Mislava Bage održan je danas na zagrebačkom Krematoriju

Komentara 7

Avatar Maks:
Maks:
20:13 23.08.2022.

R. I. P.

TM
trade_mark
21:28 23.08.2022.

sad će u adezeu 10 dana žalosti

UL
ulica
19:47 23.08.2022.

vratite vlasništvo tvrtki u državni proračun republike hrvatske !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije