Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Članak iz Hrvatskog vojnika najbolji na kongresu EMPA-e

Vesna Pintarić
Foto: MORH
24.09.2014.
u 14:57

Pobjednički članak nastao je u svibnju ove godine tijekom posjeta novinarske i snimateljske ekipe časopisa Hrvatski vojnik pripadnicima 23. kontingenta OS RH koji su sudjelovali u operaciji ISAF u Afganistanu

Reportaža pod naslovom „Dva sela - dva svijeta“ objavljena u časopisu Ministarstva obrane RH, Hrvatski vojnik od 4. srpnja 2014. izabrana je za najbolji članak godine u članstvu Europskog udruženja vojnih novinara (European Military Press Association - EMPA).

Nagrada je uručena autorici teksta Vesni Pintarić, voditeljici Odjela u Samostalnoj službi za odnose s javnošću i izdavaštvo, na ovogodišnjem kongresu EMPA-e koji se održava od 23. do 26. rujna u Tartu i Tallinu u Estoniji.

Pobjednički članak nastao je u svibnju ove godine tijekom posjeta novinarske i snimateljske ekipe časopisa Hrvatski vojnik pripadnicima 23. kontingenta OS RH koji su sudjelovali u operaciji ISAF u Afganistanu, uz fotografije službenog fotografa OS RH, stožernog narednika Stjepana Brigljevića. Naime, pripadnici OS RH u sklopu svojih redovitih zadaća u misiji obilaze i brinu o desetak najsiromašnijih sela u okolici Mazar-e Sharifa, te je novinarska ekipa Hrvatskog vojnika, tijekom jednog takvog posjeta, potaknuta i inspirirana činjenicom o velikom doprinosu pripadnika OS RH za osiguravanje boljeg i sigurnijeg života u Afganistanu, zabilježila trenutak kada je lokalnoj školi donirana pomoć, izvijestili su iz MORH-a.

Nagrađeni članak bit će objavljen i na službenoj stranici udruženja www.empamil.eu  te EMPA publikaciji.

Inače, Nagrada za najbolji članak EMPA-e počela se dodjeljivati 2008. sa ciljem promicanja rada novinara u vojnim časopisima, a izabire se glasovanjem članova udruženja EMPA koje okuplja urednike iz vojnih časopisa dvadeset europskih država.

>> 24. HRVCON-a na Plesu ispraćen u operaciju ISAF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije