Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pljačke

Član "jugoslavenske" bande Pink Panther izručen Japanu

panther
AFP/Pixsell
14.08.2010.
u 14:00

Hadžiahmetovića se, zajedno s ostalim članovima Pink Panthera, tereti za krađu dijamantne krune vrijedne 2,3 mlijuna dolara kao i ostalog nakita iz draguljarnice u Tokiju.

Španjolska je Japanu izručila 42-godišnjeg Rifata Hadžiahmetovića, člana bande Pink Panther optuženog za sudjelovanje u pljački draguljarnice u Tokiju, 2007., javlja BBC.  Rifat je državljanin Crne Gore i član je bande pljačkaša koja broji oko 200 članova, mahom s prostora bivše Jugoslavije. Španjolci su ga uhitili i neko vrijeme držali zbog tam počinjenih kaznenih djela.

Hadžiahmetovića se, zajedno s ostalim članovima Pink Panthera, tereti za krađu dijamantne krune vrijedne 2,3 mlijuna dolara kao i ostalog nakita iz draguljarnice u Tokiju.

Spomenutu bandu "Jugoslavena" tereti se za pljačku 120 draguljarnica u više od 20 zemalja među kojima su i SAD, Japan i Švicarska. Sve su krađe počinjene u posljednjih nekoliko godina.

Interpol surađuje s nekoliko državnih policija kako bi pravdi priveo i ostale članove organizacije. Policija tvrdi da "Pink Pantheri" imaju manje formalnu strukturu od ostalih banda, a osim s pljačkama, povezani su i s ubojstvima i krijumčarenjem droge.

Poznati su i po velikoj kreativnosti jer su, primjerici, nakon pljačke u Tokiju za svoj bijeg iskoristili bicikle, a nakon krađe u južnoj Francuskoj pred policijom su bježali gliserom.

Komentara 17

OB
-obrisani-
17:32 14.08.2010.

kurcula, a zašto ne bi bilo ? Ako može Rifat, može i Ante. Inače, u Fr. su izveli par spektakularnih akcija. Bogate zlatarne, dobro osigurane, nikad mrtvih. Da pljačkaju male ljude, prva bih rekla \'u zatvor.\' Al zlatara iz Stt Tropeza, Parisa i Monaca mi nije žao, niti najmanje.

OB
-obrisani-
14:08 14.08.2010.

Nebeski narod ima sve najbolje na svijetu! Pa i najbolje zločince.

OB
-obrisani-
17:23 14.08.2010.

@kurcula Na tvoju preveliku žalost, pripadnika Nezavisne Slobodne Države Hrvatske, nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije