Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Cjepivo dosad stiglo u 46 zemalja, direktor WHO-a: 'Samo je jedna s niskim dohotkom'

Unatoč početku kampanje cijepljenja izrazio je zabrinutost zbog brzog širenja epidemije u zemljama povezanog s pojavom novog soja
13. siječnja 2021. u 22:14 2 komentara 396 prikaza
Turkey begins vaccinations against coronavirus disease (COVID-19) in Ankara
Foto: TURKISH HEALTH MINISTRY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U trideset šest dana primijenjeno je oko 28 milijuna doza cjepiva protiv covida-19 u 46 zemalja svijeta, rekao je u srijedu direktor za krizne zdravstvene situacije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Michael Ryan.

GLOBALNA PANDEMIJA London proglasio izvanredno stanje zbog novog soja koronavirusa: 'Stvari izmiču kontroli'

Unatoč početku kampanje cijepljenja izrazio je zabrinutost zbog brzog širenja epidemije u nekim zemljama povezanog s pojavom novog, zaraznijeg soja koronavirusa.

Što se tiče kampanja cijepljenja izrazio je žaljenje što se one uglavnom provode u bogatim zemljama. "Mislim da smo dosad primijenili 28 milijuna doza cjepiva. Korišteno je pet različitih cjepiva i platformi", dodao je Ryan.

"Trenutačno se cijepljenje provodi u nekih 46 zemalja, ali među njima je samo jedna s niskim dohotkom", istaknuo je Michael Ryan, a 38 od tih 46 su bogate.

U Hrvatskoj zabilježeno 1098 novih slučajeva koronavirus, preminulo je 38 osoba Ozbiljna situacija u EUROPI Zabrinutost zbog novog soja koronavirusa. Markotić: Mutacije se vrlo brzo šire, i do 70 posto brže

"Ima zemalja koje žele i treba im cjepivo, a neće ga dobiti, osim ako ga mi bolje ne raspodijelimo", rekao je, dodajući da se "svi moramo više potruditi".

Pandemija koja se krajem 2019. počela širiti iz Kine usmrtila je 1.964.557 ljudi, pokazuju podaci do kojih je AFP u srijedu došao na temelju službenih izvora.

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • aabbcc:

    I korona je stigla samo u bogate zemlje gdje se moze dobro zaraditi a sirotinju nece..

  • Tihi:

    Unatoč početku kampanje cijepljenja izrazio je zabrinutost zbog brzog širenja epidemije u nekim zemljama povezanog s pojavom novog, zaraznijeg soja koronavirusa. Čitaj to ovako zraznijeg- ne pomaže pranje ruku ne pomaže dezin fekcija maske su glupost bez koristi odstojanje ako ... prikaži još!ko nije 50 m i ako vjetar ne nosi u tvome smijeru isto nema spasa . Viurus se u zraku razmnožava kao atomska boma od jednoga nastaju miljuni i svakoga če zahvatiti i postaje sve smrtonosniji . Nevidljivi svemirci su vidjeli da ovaj Covid 19 je vic i ubacvuju u sistem novi covid 190 alo to ne koristi idu na covid 19000 a onda na kraju tko ih može zaustaviti ? da nam ne uvale covid 19. 000.000 i šta im tko može . A što ako je to Božije djelo ? Tko vjeruje u Boga zna ga dobro kako je SVE živo osim NOE i njegovog broda potopio kad se napio . ( znamo i Isusa ) kako je kad mu zafali vode pretvori u vino da mu prijatelji bolje sve vjeruju i da ne potroše svu lovu u birtiji ?.....