Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNA PANDEMIJA

London proglasio izvanredno stanje zbog novog soja koronavirusa: 'Stvari izmiču kontroli'

Foto: Pixsell
1/3
08.01.2021.
u 17:36

London, koji s Parizom konkurira za status najbogatijeg europskog grada, ima preko 9 milijuna stanovnika.

London je u petak proglasio veliku nepogodu zbog rizika gradskih bolnica od pretrpanosti, što je posljedica vrlo prenosivog soja koronavirusa koji se "oteo kontroli" diljem Ujedinjenog Kraljevstva. 

Britanija ima službeno petu najveću stopu smrtnosti u svijetu od covida-19, s više od 78.000 umrlih, dok je premijer Boris Johnson zaustavio ekonomiju te potaknuo žurniju proizvodnju cjepiva od susjednih zemalja kako bi spriječio širenje pandemije. 

Gradonačelnik Londona, Sadiq Khan, iz opozicijske Laburističke stranke, rekao je da će u glavnom gradu nestati bolničkih kreveta unutar nekoliko sljedećih tjedana jer se virus širio "izvan kontrole".

"Proglašavamo veliku nepogodu jer je prijetnja koju ovaj virus predstavlja našem gradu dosegla kritičnu točku."

London, koji s Parizom konkurira za status najbogatijeg europskog grada, ima preko 9 milijuna stanovnika.

Naziv "velika nepogoda" obično je rezerviran za napade ili ozbiljne nesreće, posebice one koje uzrokuju "ozbiljnu štetu, remećenje ili rizik ljudskom životu i dobrobiti, ključnim službama, okolišu ili nacionalnoj sigurnosti."

Komentara 32

K1
Kone_1
18:56 08.01.2021.

Tiranija, fasizam, cenzura, tehnokrata diktatura i represivni teror odavno su izmakli kontroli

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
18:32 08.01.2021.

Represija na djelu, sve zbog profita farmaceutskih konglomerata. Sumrak demokracije!

Avatar renac
renac
18:38 08.01.2021.

Pogledati franc.dokimentarac Hold up na you tube i neke stvari ce biti jasnije,a pokusali su ga cenzurirati na sve strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije