Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotovo jednoglasnom odlukom

Cjelokupno vodstvo HSP AS Vukovar napustilo stranku i prešlo u stranku Ruže Tomašić

Ruža Tomašić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
20.01.2015.
u 22:15

Tako su od danas HSP AS napustili I dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, koji je do danas obnašao i dužnost predsjednika podružnice, kao i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić koji je bio dopredsjednik podružnice

Gotovo jednoglasnom odlukom, uz samo jedan suzdržani glas, danas je cjelokupno vodstvo HSP AS Vukovar napustilo stranku i prešlo u Hrvatsku konzervativnu stranku kojoj se prije nekoliko dana pridružila i europarlamentarka Ruža Tomašić.

Tako su od danas HSP AS napustili I dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, koji je do danas obnašao i dužnost predsjednika podružnice, kao i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić koji je bio dopredsjednik podružnice. Hrvatskoj konzervativnoj stranci pristupili su danas i predsjednik Kluba vijećnika i dopredsjednik podružnice Robert Rapan kao i vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara Marina Jokić. HSP AS je ostao u jednom danu i bez 15 od 16 članova Izvršnog i Nadzornog odbora, predsjednika svih temeljnih ogranaka te predsjednika mladeži. U pojašnjenju ove odluke navodi se kako je do istupanja iz HSP AS i pristupanja Hrvatskoj konzervativnoj stranci došlo jer su nezadovoljni stanjem u stranci, a prije svega politikom jednoumlja koja se, unatoč njihovim primjedbama, provodi na državnoj razini.

- Ne vidimo više razloga ostanka u HSP AS te smo uvjereni da ćemo u Hrvatskoj konzervativnoj stranci djelovati, provodeći programe za koje smo se zalagali u predizbornoj kampanji, štiteći interese malih ljudi, te nacionalne interese hrvatskog naroda u gradu Vukovaru. Našim dosadašnjim stranačkim kolegama želimo svako dobro u budućem radu. Hrvatska konzervativna stranka u gradskom vijeću Grada Vukovara nastavlja suradnju sa Hrvatskom demokratskom zajednicom, kaže Pavliček. Istupanje vodstva vukovarske podružnice za HSP AS će svakako biti veliki udarac jer se radi o jednoj od najjačih podružnica stranke u Hrvatskoj.

Navodno da se uskoro mogu očekivati i novi prelasci iz HSP AS u redove Hrvatske konzervativne stranke. 

>> Kolinda razmišlja 'pravaški', ona mora biti predsjednica, Josipović ništa nije napravio 

>> Ruža Tomašić dala ostavku: Stranka brani stranačke, a ne nacionalne interese

Komentara 21

DU
Deleted user
22:27 20.01.2015.

To je jako dobro jer svaka zemlja mora imati pravu desnicu, a sa Ružom će to biti puno lakše.

BI
bikica7
22:37 20.01.2015.

Radili su Ruži iza leđa,sada će im ljudi odlaziti iz stranke ispred nosa.HSP AS je bez Ruže velika nula.

MA
maki
23:18 20.01.2015.

Jos mi nije jasno kako je Pero Coric uspio istjerati Ruzu i prisvojiti stranku kad su svi na Ruzinoj strani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije