Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksperimentalna faza

Cjelodnevnu školu žele provoditi ukupno 183 matične i područne škole, objavljen popis prijavljenih

Prazna učionica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
1/3
08.05.2023.
u 17:45

Koje će škole biti odabrane i u kojima će se definitivno provoditi program cjelodnevne škole bit će poznato sljedeći tjedan poručili su iz Ministarstva obrazovanja

Cjelodnevnu školu, sljedeće četiri godine u eksperimentalnoj fazi želi provoditi ukupno 183 kako matičnih tako i područnih škola Hrvatske. Konačni je to rezultat prijava nakon provedena natječaja koje je objavilo Ministarstvo obrazovanja. I dok su mnogi kritizirali kako se na natječaj nisu javile škole iz velikih gradova i sredina držeći to kao argument loše zainteresiranosti, mnoge škole u velikim gradovima, poput Zagreba i Splita nisu se niti mogle prijaviti za eksperimentalnu fazu provedbe cjelodnevne škole budući da nastavu uglavnom u velikim gradovima imaju organiziranu u dvije, a ne u jednoj smjeni, što je bio i uvjet natječaja na eksperimentalnu provedbu cjelodnevne škole. 

Tako primjerice u eksperimentalnu fazi provedbe u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji u cjelodnevnu školu od iduće godine želi biti uključeno ukupno 280 učenika budući su se za eksperimentalnu fazu prijavile matična Osnovna škola Mate Lovraka - Veliki Grđevac,  i njezini područni objekti - Osnovna škola Mate Lovraka - Područna škola Donja Kovačica, Osnovna škola Mate Lovraka - Područna škola Pavlovac, kao i  Češka osnovna škola Josipa Ružičke Končanica i njezine dvije područne škole -  Područna škola Dioš te Područna škola Darovarski Brestovac - Končanica. 

U gradu Zagrebu eksperimentalnu fazu cjelodnevne škole želi provoditi Osnovna škola Ivana Cankara i Privatna klasična osnovna škola s pravom javnosti. U Karlovačkoj županiji u eksperimentalnu provedbu želi se uključiti 1083 učenika i to u školama - Osnovna škola Katarine Zrinski - Krnjak,  Osnovna škola Eugena Kvaternika - Rakovica, Osnovna škola Draganići - Draganić,  Osnovna škola "Slava Raškaj" - Ozalj sa svim svojim područnim školama, Osnovna škola "Josipdol" također sa svojim područnim objektima. Iz Zagrebačke županije u eksperimentalni program prijavila se Osnovna škola Gradec - Gradec koja ima 211 učenika u matičnoj školi. U projekt se žele priključiti i područni objekti te škole - Područna škola Cugovec,  Područna škola Haganj,  Područna škola Repinec, Područna škola Tučenik.

U Varaždinskoj županiji škola s najviše učenika koja se prijavila za eksperimentalnu provedbu je matična Osnovna škola Novi Marof koju pohađa 478 učenika. Uz nju u eksperiment žele ući i područni objekti Područna škola Ključ koju pohađa 40 učenika, Područna škola Madžarevo s 31 učenikom, Područna škola Podevčevo  s 27 učenika, Područna škola Remetinec s 127 učenika. U toj županiji u eksperimentalnu fazu želi se uključiti i Osnovna škola Martijanec, Osnovna škola Bisag, Osnovna škola Svibovec koje su se također prijavile na natječaj. Koje će škole biti odabrane i u kojima će se definitivno provoditi program cjelodnevne škole bit će poznato sljedeći tjedan poručili su iz Ministarstva obrazovanja...

Komentara 11

ZP
Zabranjen pristup
18:40 08.05.2023.

Provoditi vrijeme sa djecom kao otac je nesto najljepse. Nikad mi nebi palo na pamet dati djecu u skolu na cjeli dan. Fuj

TH
than
22:53 08.05.2023.

Ovo će da prođe kao i one uniforme koje su kao uvodili u škole. Što je najbolje te uniforme su i imale smisla (štoviše na zapadu se koriste), jer na taj način su sva djeca jednaka, odnosno po odjeći se ne nazire tko kojem "klanu" pripada. Ovo je bezveze. Svi smo mi čekali ono zadnje zvono u školi. Sada dječica iz škole u krevet pa u školu.

JE
Jegermeister
21:35 08.05.2023.

Svaki direktor škole koji je potpisao za cjelodnevnu nastavu dobio ke novi laptop ili mobitel. Korupcija u Hrvatskoj je kao u Ugandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije