Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema novih pacijenata

Broj uginulih goveda od zaraze antraksom je 108, uvedena zabrana kretanja na dijelu Lonjskog polja

Više od stotine krava uginulo u Lonjskom polju
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
17.07.2022.
u 12:18

Ograničenje se ne odnosi na posjednike životinja i ovlaštene osobe državnih tijela

Noćas i danas u sisačku bolnicu nije prispio nijedan novi pacijent sa sumnjom na obolijevanje od kožnog oblika antraksa, saznaje se u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Tako je broj zaraženih osoba i dalje šest, među kojima je i dvoje djece. Svi oni imaju blage simptome te nije bilo potrebe za hospitalizacijom. 

"Primili su terapiju, utvrdili smo njihove kontakte te ima dale profilaksu antibiotika" - rekao je dr. Inoslav Brkić iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Neslužbeni broj goveda, koja su uginula od početka srpnja od posljedica naknadno utvrđene zaraze bedrenice, tj. antraksa, je 108 nakon što je jučer uginulo još jedno govedo. Inače, na području na kojem je izbila zaraza uvedena je zabrana pristupa ljudima i vozilima, priopćilo je ravnateljstvo Civilne zaštite RH

"Županijski centar 112 Sisak zaprimio je jučer, 16.srpnja 2022. u 21,45 sati, obavijest od PP Kutina, višeg veterinarskog inspektora, Službe veterinarske inspekcije zahtjev kojim se traži ograničenje kretanja ljudi i vozila Parkom prirode „Lonjsko Polje“ zbog pojave bedrenice.

Ograničenje se ne odnosi na posjednike životinja i ovlaštene osobe državnih tijela. Nadzor ulaza osoba i vozila provodit će se na poziciji Zajednički pašnjak Osekovo na 2 kolna ulaza (ulaz Donje Selo i ulaz Gornje Selo) te na zajednički pašnjak Gračenica (ulaz kod nadvožnjaka i podvožnjaka u mjestu Donja Gračenica i ulaz Repušnica). Uspostava nadzora provest će se 17.07.2022. u jutarnjim satima." - stoji u obavijesti Civilne zaštite.

>> VIDEO Policajci gledali snimku nadzorne kamere, a onda ostali u čudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije