Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPORTAŽA IZ UKRAJINE
Povratak na članak

Čistilište između Istoka i Zapada: Ukrajince više zabrinjava kako preživjeti nego zveckanje oružjem

Reporter Večernjakove Nedjelje Hassan Haidar Diab bio je u Ukrajini gdje je svjedočio napetoj svakodnevici i šahovskom nadmudrivanju Moskve i Kijeva

Komentari 10

Avatar Tombstone
Tombstone
16:10 18.01.2022.

Pa bas i nije da se boje. Boji se samo korumpirani predsjednik i njegovi suradnici koji su mutili s bidenom. Bila Rusija ili Ukrajina, normalnim ljudima nista se nece promijeniti.

VL
PD
plavi-devet
17:20 18.01.2022.

Situacija je takva da je to jedna pat pozicija koja dugorocno najvise odgovara Rusiji i najmanje Ukrajini. Ukrajinci su odlucni da vise nikad ne budu pod ruskom cizmom i s vremenom ce se istrgnuti iz kadnza, isto kao sto ni Kosovo vise nikad nece biti srpsko. Ne mozes nekoga prisiliti da zivo pod tobom ako nece, a dovoljno je velik da bude svoj. S tim da se Rusima zuri jer im utjecaj u Ukrajini s protekom vremena slabi, jer rastr bijes Ukrajinaca prema Rusima i ukrajinski jezik istiskuje ruski. Ukrajina bi trebala napraviti radikalan potez da prvo nabavi hrpu oruzja, fortificira liniju fronta i sam Kijev i onda proglasi otpise Donjeck i Krim, potpuno. Izbaci ih sastava Ukrajine, stanovnicima oduzme drzavljanstvo i zabrani ulazak u Ukrajinu. Etnicki povoljnija, takva nova drzava bi se s vecim konsenzusom okrenula Zapadu koji bi ju onda i prihvatio. A Putin bi si ga mogao sam...

VL
UZ
uzdravlje
15:39 18.01.2022.

Bas me zanima da li ce ovako da kukaju kad ih okupiraju Rusi? Na Krimu ni jedan ukrajnac ne kuka zato sto je okupiran, a zivi normalno.

VL
Avatar horuk
horuk
16:00 18.01.2022.

Ukrainci imaju 3x visi standard od Rusa. Prihodi su im visi, zarada visa. I Rusi misle da standard automatski raste ako nekome otmes teritorij. Ne, to je samo pitanje radisnosti.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
16:01 18.01.2022.

Dok Ukrajinci ne bježe uz Boga i domoljublje kao zecevi u smjeru Irske i Njemačke do tada njihova zemlja ipak ima nade, perspektivu i mogući prosperitet.

VL
TA
Tajg
16:10 18.01.2022.

Radi se o dobro izrađenom sistemu. Nas ti privilegirani vide samo kao obični puk,poreznici.Ali do kada, sve ima svoje granice. Mirna revolucija, prosvjedi bez nasilja su najjače oružje kao slobodno izražavanje na ovom forumu! Mislim da ti moćni misli digitalizacijom sve pod svoju kontrolu staviti, ali analogni čovjek će ipak pokazati svoju kreativnost!

VL
JO
Journalist007
15:32 18.01.2022.

Prestrašno! Tako bi mi završili da nije bilo Tuđmana. 🇭🇷♥️🇭🇷

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.