Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPORTAŽA IZ UKRAJINE

Čistilište između Istoka i Zapada: Ukrajince više zabrinjava kako preživjeti nego zveckanje oružjem

18.01.2022.
u 14:45

Reporter Večernjakove Nedjelje Hassan Haidar Diab bio je u Ukrajini gdje je svjedočio napetoj svakodnevici i šahovskom nadmudrivanju Moskve i Kijeva

Ključne riječi

Komentara 10

PD
plavi-devet
17:20 18.01.2022.

Situacija je takva da je to jedna pat pozicija koja dugorocno najvise odgovara Rusiji i najmanje Ukrajini. Ukrajinci su odlucni da vise nikad ne budu pod ruskom cizmom i s vremenom ce se istrgnuti iz kadnza, isto kao sto ni Kosovo vise nikad nece biti srpsko. Ne mozes nekoga prisiliti da zivo pod tobom ako nece, a dovoljno je velik da bude svoj. S tim da se Rusima zuri jer im utjecaj u Ukrajini s protekom vremena slabi, jer rastr bijes Ukrajinaca prema Rusima i ukrajinski jezik istiskuje ruski. Ukrajina bi trebala napraviti radikalan potez da prvo nabavi hrpu oruzja, fortificira liniju fronta i sam Kijev i onda proglasi otpise Donjeck i Krim, potpuno. Izbaci ih sastava Ukrajine, stanovnicima oduzme drzavljanstvo i zabrani ulazak u Ukrajinu. Etnicki povoljnija, takva nova drzava bi se s vecim konsenzusom okrenula Zapadu koji bi ju onda i prihvatio. A Putin bi si ga mogao sam...

Avatar Tombstone
Tombstone
16:10 18.01.2022.

Pa bas i nije da se boje. Boji se samo korumpirani predsjednik i njegovi suradnici koji su mutili s bidenom. Bila Rusija ili Ukrajina, normalnim ljudima nista se nece promijeniti.

UZ
uzdravlje
15:39 18.01.2022.

Bas me zanima da li ce ovako da kukaju kad ih okupiraju Rusi? Na Krimu ni jedan ukrajnac ne kuka zato sto je okupiran, a zivi normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?