Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAŠLI METKE, WC ŠKOLJKE...

Čistili smeće pa se iznenadili pronalascima: 'Jedan je krenuo uzeti cijev, unutra je bila zmija...'

Sablasni pronalasci Rezolucije u Orešju
Foto: Privatna arhiva
1/5
22.04.2023.
u 13:28

Diljem zemlje volonteri su pronašli prastare kalkulatore, metke, wc školjke, autosjedalice...

Diljem Hrvatske na više od 70 lokacija volonteri u organizaciji projekta Večernjeg lista Rezolucija Zemlja, uz pomoć raznih drugih udruga, čiste divlja odlagališta, morska dna, korita rijeka i potoka i razne druge prostore u svojim zajednicama kojima je potrebno malo ljubavi i pažnje.

Uz dobre vremenske uvjete i puno elana, u takvu akciju uputili su se i građani Orešja, mjesta između Samobora i Svete Nedelje, koji čiste područje oko jezera Orešje. No osim očekivanih boca, plastične ambalaže i odbačenih čikova, pronašli su i razna 'blaga'.

VIDEO Čišćenje u Orešju u sklopu Rezolucije Zemlja

- 'Beba' je bila ispod hrpe zarasle šikare i granja. Virila je rukica, a kada sam ju povukla, shvatila sam da je cijela beba ispod - ispričala nam je reporterka Petra Balija koja i sama sudjeluje u ovoj akciji. 

Osim jezive lutke, u Orešju su volonteri imali bliski susret s uplašenom zmijom čije su nepremjereno sklonište uznemirili prilikom čišćenja.

- Jedan dečko je išao uzeti cijev koja je bila u prirodi, a zmija je ušla unutra jer se prepala kada je on krenuo uzeti. Spustili smo cijev i ona je izmigoljila van, a cijev smo bacili - prepričala nam je reporterka situaciju koja bi se zasigurno drugačije odigrala da je na gmaza naišao netko plašljiviji. 

Najveću akciju čišćenja u Hrvatskoj iz minute u minutu možete pratiti u live prijenosu.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije