Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oružje

Čistila sobu i pronašla protuavionske metke, lovac u šumi naišao na tromblonske mine

Foto: PU varaždinska
1/3
09.01.2023.
u 11:14

- Podsjećamo građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, kažu u policiji.

Nepoznati građanin je policiji u Novom Marofu dragovoljno predao tri ručne bombe, 56-godišnjakinja je prilikom čišćenja sobe pronašla 73 komada streljiva raznih kalibara i pet komada protuavionskih metaka, a u predjelu zvanom Vinokovščak kod Varaždina prilikom lova 41-godišnji muškarac je pronašao pet tromblonskih mina! Tri su to događaja koje je u jednom danu, prošlog petka, evidentirala Policijska uprava varaždinska.

Foto: PU varaždinska
- Podsjećamo građane da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna! - kažu u policiji koja građanima savjetuje da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije