Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija obavila nadzor

Čistačica govorila istinu, upravitelju bolnice prijeti smjena

10.09.2014., Bjelovar, Odvjetnicki ured Gredelj - Lidija Mraz, cistacica bjelovarske Opce bolnice koja je cjelokupno hrvatsko zdravstvo dignula na noge razotkrivsi aferu kako je kao cistacica pozvana da pridrzi nogu pacijentu tijekom operacije i na taj na
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
12.09.2014.
u 09:00

Inspekcija Ministarstva zdravlja završila je svoj nadzor u bjelovarskoj bolnici.

Zbog propusta u upravljanju bolnicom i povrede povjerenja u zdravstveni sustav preporučuje se smjena dr. Stjepana Grabovca, sanacijskog upravitelja Opće bolnice Bjelovar. Preporuka je to inspekcije Ministarstva zdravlja, koja je završila svoj nadzor u bjelovarskoj bolnici.

Dr. Grabovac čeka izvješće

Onamo ju je poslao ministar zdravlja Siniša Varga nakon skandalozne asistencije čistačice Lidije Mraz u operacijskoj sali dok je kirurg operirao nogu.

U Ministarstvu nam nisu rekli ništa detaljnije, osim što su potvrdili da je nadzor gotov i kako je inspekcija dala "svoje preporuke za daljnje postupanje" te da će Ministarstvo učiniti sve da se poštuju svi propisi.

Kako su inspekcijski nalazi potvrdili navode čistačice Lidije Mraz, koja je boravkom u operacijskoj sali u vrijeme kad ondje s pacijentom nije smio biti nitko tko nije član kirurškog tima bila prisiljena raditi nešto što ni približno nije u opisu njezina posla, red je sada na inspekciju rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Ta je inspekcija pozvana u bolnicu.

Sanacijski upravitelj bjelovarske Opće bolnice, prim. dr. sc. Stjepan Grabovac, specijalist otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, jučer poslijepodne nije bio raspoložen za razgovor.

– Inspekcijski izvještaj nisam dobio. Kad ga vidim, moći ću o njemu i razgovarati – kazao nam je kratko u telefonsku slušalicu.

Spremačicu L. Mraz, podsjećamo, pozvali su da pomogne u operacijskoj sali na operaciji noge, pri čemu joj je pozlilo. Priča je izašla u javnost. Nakon prvih reakcija po kojima to nije usamljen slučaj jer nedostaje osoblja, sanacijski upravitelj bolnice na izvanrednoj je konferenciji za novinare rekao da je zbog medijske predimenzioniranosti slučaja nepovratno narušen ugled bolnice. Za to je optužio spremačicu L. Mraz i najavio protiv nje "dalje mjere predviđene zakonom".

Prijetnja smrću

Protiv nje, međutim, neće biti postupaka. Njezin odvjetnik Vladimir Gredelj ponovio je kako ovaj slučaj nije izoliran te da je bilo još nedopuštenih asistencija u operacijskoj dvorani. Lidiji Mraz u međuvremenu telefonski se prijetilo smrću, zbog čega je podnijela kaznenu prijavu protiv osobe koja joj je prijetila. 

>> 'Kad sam vidjela da je dr. skalpelom zarezao pacijenta, obuzela me nesvjestica'

Komentara 40

BA
balic
09:33 12.09.2014.

Sta ti znas o njenim financijskim mogucnostima i po cemu presudzjues ,po tome da je spremacica? Koga je trebala uzet za odvjetinka,Nobila?!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
09:26 12.09.2014.

Šta će se dobiti sa smjenom upravitelja ??? Hoće li biti kakvih sankcija da se slično ne bi ponovilo ???

TI
tihidujakovic
10:19 12.09.2014.

Za ove pametnjakovice koji se pitaju kako je zena koja nema novaca dobila skupog odvjetnika ,ja kad sam imao tesku saobracajku skupi odvjetnik me zastupao bez da sam kune dao sam se ponudio kad je vidio zapisnik sa uvidjaja ii vidio je odma svojih 30 posto u tome!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije