Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pripuz na slobodi nakon što je platio 7,5 milijuna kuna

Za razliku od Pripuza njegovi suosumnjičenici nisu uspjeli prikupiti novac za jamčevinu
13. lipnja 2017. u 16:29 6 komentara 1754 prikaza
Petar Pripuz
Foto: Dalibor Urukalović/PD/PIXSELL

Suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz uplatio je 7,5 milijuna kuna jamčevine kako bi se, uz obećanje da neće utjecati na svjedoke, mogao braniti sa slobode u istrazi pokrenutoj zbog sumnje da je osnovao kriminalnu skupinu s kojom je iz tvrtke izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajio 22 milijuna kuna poreza.

Petar Pripuz Određen pritvor U Pripuzovoj mreži i vlasnik tegljača smrti iz Ledenika

Za razliku od Pripuza njegovi suosumnjičenici nisu uspjeli prikupiti znatno manje jamčevine od 300.000 do 500.000 kuna pa će ostati u istražnom zatvoru do uplate i obećanja da će se na slobodi pridržavati mjera opreza.

Iako je uhićenje, a i određivanje istražnog zatvora 1. lipnja Pripuz dočekao u bolnici u ponedjeljak navečer ipak je odveden u Remetinec jer je u međuvremenu, s uputnicom za Kliniku Magdalena, otpušten iz bolnice na Svetom Duhu.

U zatvoru je prenoćio, nakon čega je odveden na ročište na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je dao uplatnicu za jamčevinu i obećanje da će se pridržavati određenih mu mjera opreza. Potom je nakratko ponovno vraćen u Remetinec, ali samo radi razduživanja i puštanja na slobodu.

No, njegov sin Ante, koji se u petak pojavio u Remetincu nakon što je danima bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, još će neko vrijeme provesti iza rešetaka, jer sud još nije odlučivao o četiri milijuna kuna jamčevine koju je on ponudio u zamjenu za istražni zatvor.

Obrana od početka tvrdi da Uskok Pripuzu ne može dokazati da je osnovao kriminalnu skupinu kako bi izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajio 22 milijuna kuna poreza. No, Uskok s druge strane ustraje u sumnjama da je od početka 2012. do svibnja ove godine radi izvlačenja novca ustrojio "zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike", među kojima je i njegov sin Ante te nekoliko direktora u više tvrtki za prikupljanje otpada.

Petar Pripuz ODLUKA SUDA Prihvaćena Pripuzova jamčevina od 7,5 milijuna kuna Petar Pripuz SUĐENJE Uskok ne može dokazati da je Pripuz izvukao 98 mi. kuna? Petar Pripuz C.I.O.S. USKOK traži blokadu Pripuzove imovine, a sud odbio jamčevinu
Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

  • rikavac:

    Sta ce mu prikupljat kad je drzavu za 100 miliona ima za jamcevine ako treba jos ce toliko uplatit da ga oslobode. Pravi domoljub ukrade pronevjeri i jos ga proglase biznismenom godine.

  • kažemja:

    Sigurno je digao kredit ili ušao u minus na tekućem.

  • megatronman:

    Koji lik. Navodno je neki žestok momak. Pa mogao je ostati u zatvoru da ga dečki malo priupitaju o svemu i svačemu. Jer ako je tough guy onda će mu biti dobro u ćeliji. Svi ti lopovi su kukavice u duši.